От днес – Лазаровден до Томина неделя (неделята след Великден) не се ходи на гробища и не се прави помен за починалите!

промоции

Някои хора ще кажат – „Това го знае всеки!”. Да, би трябвало да го знае всеки християнин, но

…нали не сте забравили, че в България доста време беше забранено ходенето на църква, а от това последствията са, че много хора не спазват църковните правила. Но явно и не искат да ги научат. Защото дори едно малко църковно календарче да прочетат и ще разберат кога не се ходи на гробища и не се прави помен за починалите. Свещи се палят само за здраве на живите. Във всички църкви мястото, където се палят свещи за мъртвите се закрива.

За всеобщото невежество също допринасят и разни писания по всякакви сайтове, които не ползват достоверни източници, а преписват или преразказват грешките, запазени като спомени от комунистическите години.

В Северозападна България – най-бедният район на целия Европейски съюз – спазват традиция да ходят на гробища на Великден. Е, това как ви се струва? Не искам да обиждам хората там, но да безпокоят душите на мъртвите на този ден означава, че те изобщо, ама въобще нямат връзка с християнството! После се чудят защо са бедни и нещастни – ами защото сте загубили връзка с вярата си! Защото сте се оставили да тънете в невежество и простотия, а от там – в бедност и мизерия! Защото продължавате да се кланяте на управници, да им сваляте шапка и да продавате достойнството си. А управляващите през последните над 20 години нарочно съсипаха системата на образованието, защото прост и неграмотен народ се манипулира по-лесно. По-умните и находчиви хора хванаха пътя още по на Запад.

За съжаление, едва ли тези, към които е насочена тази статия ще я прочетат! Просто, защото те не четат!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар