5 съвета за уморени очи

Очите ни са нашата врата към света. Ние често ги товарим с толкова много работа, че те са уморени и изтощени до края на деня. 

За да възстановите здравето им и да ги имате за дълъг период от време, научете някои домашни методи за лечение на уморени очи.

1. Краставица

Един от зелените методи за лечение на уморени очи е с помощта на краставица. Вземете два резена краставица и поставете по един на върха на всеки клепач. Отпуснете се за известно време и ги оставете да действат в продължение на най-малко 4-5 минути. Освен че това успокоява очите ви, те служат като антиоксиданти, които работят срещу кожни несъвършенства като бръчки и акне.

2. Правете повече почивка на очите си

Затворете си очите, поставете показалеца на всеки клепач и масажирайте всеки един от тях с търкалящи движения в обратна на часовниковата стрелка и посока на часовниковата стрелка последователно. Не се прилага твърде голям натиск върху очите си.

3. Студени пликчета от чай

Намокрете пликчета от чай мента или лайка и ги оставете в хладилника за една нощ. На другия ден ги ползвайте, когато очите ви са подпухнали, за да ги сложите върху клепачите си. Макар че могат да се използват и обикновени торбички чай, лайката или ментата предлагат успокояващ ефект, поради тяхното естество и следователно са предпочитани варианти.

4. Зехтин

Маслиновото масло има няколко ползи за здравето. Неговата роля при лечение на уморени очи също е значителна. Периодичното масажиране на очите с маслиново масло води до снижаване на подуването и също лекува черните кръгове и бръчките на кожата около очите.

5. Охладени лъжици

Ниската температура води до снижаване на подпухналостта и зачервяването. Затова охладените лъжици ще направят същата магия, както и ледените кубчета. Сложете две лъжици в хладилника в чаша с вода за една нощ и на следващата сутрин поставете всяка от тях на клепачите си. Продължавайте да правите това, докато подуването изчезне.

По същия начин има няколко естествени средства за лечение на уморени очи. Студено мляко, яйчен белтък, студена вода, ягоди и специфични очни упражнения също служат като решения на този проблем.

Изгладете бръчките около очите с домашна маска!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар