Най-добрите упражнения са йога!

Тъй като хората стават все повече и повече загрижени за своето здраве, няколко форми на упражнения стават все по-популярни.

Има една такава схема, която съществува на тази планета от няколко века и е от полза за всеки – познахте ли? Да, ние говорим за йога.

Йога е традиционен метод за поддържане на духа и тялото в хармония, който се състои от стречинг упражнения, дихателни упражнения, медитация и самоконтрол. Това включва няколко упражнения, които се фокусират върху всяка част от тялото и всяка болест, съществуваща на Земята. Има и още няколко причини, поради които йога се счита за най-добрата форма на упражнения.

Първо, йога е подходяща за хора от всички възрасти и с всякакъв вид заболявания. Всеки учител по йога ще ви каже, че тя е безопасна за всички и всичко!

На второ място, йога започва с много топли упражнения, които не само подготвят тялото ви за допълнителни упражнения, но и ви помага да свикнете със собствените си органи на тялото.

На трето място, в йога след всеки набор от 4-5 упражнения, вие би трябвало да направите „Shavasana“ – да лежите на пода, за да се отпуснете. В резултат на това вие не се уморявате от тези упражнения. Това намалява всички шансове за тревожност, стрес и високо кръвно налягане.

Йога сесията обикновено има под-сесия от дихателни упражнения, която се нарича „пранаяма“.  В тази сесия вие би трябвало да затвори очите си и да се съсредоточите върху дишането си. След това ще бъдете помолени да манипулирате дъха си, като го задържате или изпълнявате алтернативно дишане само от едната ноздра. В тази сесия вашето ниво на концентрация, дихателни способности и самоконтрол получават развитие. В резултат на това вие се чувствате освежени, когато приключите с вашата йога сесия.

За да обобщим – йога е най-добрата форма на упражнения, тъй като тя включва стречинг упражнения, които повишават гъвкавостта ви без да е напрегната дейност. В нея има топли сесии, които отпускат тялото ви и ви позволява да отпочинете след по-трудните упражнения. По този начин тялото ви се освобождава от излишните килограми и остава във форма без изпотяване, в буквалния смисъл на думата! Чрез упражнения за дишане и медитация йога ви учи на самоконтрол, което е едно от най-съществените черти, които всеки човек трябва да притежава, за да успее в живота.

 

Йога път към хармонията

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар