Това са най-важните съвети за здрави нокти!

Красивите ръце са предимство за всяка жена. А най-добрият начин те да изглеждат привлекателни е като се грижите за ноктите.

Вижте най-важните неща, които трябва да правите, за да имате здрави и красиви нокти.

1. Дръжте ги чисти

Това е първата основна стъпка към красивите нокти. Вие трябва да ги почиствате редовно, за да не допускате мръсотия или инфекции по тях и да им давате първоначален блясък. Освен това, какво може да бъде повече от брутни нокти, пълни с мръсотия? Така че, обичайте ноктите си и ги почиствайте. Отделяйте им време и внимание.

2. Не злоупотребявйте с тях

Това е също толкова важно. Да злоупотребявате с тях имаме предвид да не ги хатепе, да не ги ползвате вместо клещи или отварачка. Когато направите това, вие рискувате да им нанесете щети, като счупване, люспене и др.п.

3. Оформяйте ги редовно

Оформянето на ноктите ги поддържа във форма и ги прави да изглеждат красиви. Също така, когато ги пилите и почиствате вие всъщност изхвърляте прах, вредни частици и мъртва кожа от тях. Когато мъртвата кожа е заменена от нова, нежна кожа, ноктите ви ще изглеждат още по-красиви.

4. Правете редовно маникюр и педикюр

Да посетите специалист по маникюр и педикюр за ноктите си е като да добавите черешката на тортата. Тези манипулации не само подобряват здравината, но и премахват всички дефекти по ноктите ви.

5. Грижа за кутикулите

Много от жените избягват да хапят ноктите си, правилно мислейки за последиците от това, но в крайна сметка хапят кожичките. Това е също толкова вредно за ноктите. Полагането на грижи за кожичките е един от най-важните аспекти от грижата за ноктите, защото кожичките предпазват ноктите от инфекции. За да се грижи добре за вашите кожичките, всичко, което трябва да направите е да ги масажирайте с добро качество масло. По този начин вие ще насърчавате кръвообращението в ноктите и ще помогнете за здравословния им растеж.

6. Избягвайте ацетон

Ацетонът е като отрова за ноктите. Той не само ги изсушава, но и убива техния естествен блясък. Когато ноктите губят своя вроден блясък, дори и най-добрите лакове не могат да ги спасят.

7. Яжте питателна храна

Въпреки че всички по-горе споменати методи работят добре за ноктите, също толкова важно е да се храните с разнообразна и здравословна храна. Пълнозърнестите храни, пресните зеленчуци и плодове, протеиновите храни и такива богати на фибри правят много за цялостното ви здраве, а от там и за здравето на ноктите. Пиенето на много вода също запазва блясъка на ноктите ви.

 

 

Напуканите нокти са сигнал за липса на витамини!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар