Нека да поговорим за лошия секс!

Понякога на добри­те хора им се случваш кофти неща между чар­шафите. Тогава обикнове­но се пускаме по течение­то, стискаме зъби (и дру­ги телесни части) и си казваме, че не е станало нещо кой знае какво. Но истината е, че ако издън­ката е с мъж, за когото ни пука, това неизменно подяжда взаимоотноше­нията. Колкото и да се самоубеждаваме, че то, сексът, не е най-важно­то, все пак има и други ценности на този свят… нищо че сме в XXI век. И така, как да се спра­виш, ако ти си герои­нята в някой от кон­фузните сценарии по- долу? Първо – не изпадай в паника. Знаем точно как се чувстваш – случ­вало ни се е на всички, в един или в друг момент. Но тук няма,да говорим само от собствен опит, а ще дадем думата на сек­солозите и психолози­те и техните съвети за излизане от трънливата ситуация.

Когато той засече

„Първия път, когато пра­вихме секс с приятеля ми, просто не се получи – разказва Кристина (31).

Бяхме пили и на него не му стана. Решихме да опитаме пак на другата сутрин – но той отново засече, вероятно заради махмурлука и умората.В рамките на два дни се натрупа стрес по въпро­са и вече бях сигурна, че имаме проблем.” Въпреки че засечките с ерекцията са доста разпространени дори при младите мъже, продължава да битува схваща-нето, че представители-те на другия пол са секс- машини, винаги готови и възбудени, с неизтощими батерии. Така че, когато той не те посреща от вратата с „високо вдигната глава“, автоматично решаваш едно от следните неща: 1. Не си достатъчно привлекателна за него. 2. Изневерява ти. 3. Не те бива в леглото. Или пък и трите взети заедно накуп. Което, разбира се, е грешка. Психолозите са категорични, че липсата на ерекция обикновено е свързана с неговите собствени страхове и няма нищо общо с нещата за които ти се притесняваш. Понякога желанието му да те впечатли е толкова силно, че обръща всичко наопаки. А ако е поел и повечко течен кураж за успокояване на нервите – направо забрави. Друга грешка, която жените често правим, е след случката да избягваме темата като дявол тамян. Със сигурност е неудобно първа да заговориш за това, но премълчаването само влошава нещата и може да доведе до втори дубъл на неприятното фиаско. Най-добре е да обсъдите въпроса извън спалнята за сваляне на напрежението. Успокой го, като му обясниш, че има най-различни неща, непряко свързани с участието на пенис, които може да правите в секса. Ако проблемът е по-продължителен, насърчи го да потърси професионална помощ. Но в никакъв случай не допускай да се самолекува с билки или хапчета, купени в интернет. В най-добрия случай това ще е чиста загуба на пари, а в най-лошия – може да навреди и на двама ви.

Кристина не се отказала от новото си гадже. „Следващия път, когато дойде вкъщи, го посрещнах на дивана, току-що изкъпана и по пижамка – нищо секси, обикновено памучно долнище и симпатична тениска. Гледахме телевизия и после нещата се получиха от само себе си. И оттогава всичко е наред.”

Когато мръсните npukaзku… са твърде мръсни

„Имаше едно момче, с което правех секс няколко пъти – спомня си Поли (28). – И той много държеше да ми говори за моята пи**а – дума, която ми е доста гнусна. Аз си мълчах, надявайки се, че и той ще млъкне, но не се получи и това ми развали цялото изживяване.“

Малко мръснишки думички в кревата винаги са добре дошли, но всичко си има граници и те са строго индивидуални. Ако подобно на Поли предпочиташ да не говориш за това на момента, не е късно да подобриш словесните му умения следващата сутрин. Ето трите стъпки, които извадихме от книгата „Наръчник на доброто момиче по мръсно говорене“ на сексоложката д-р Рут Нойщифтер: 1. Отчети колко хубаво е това, че е бил толкова потопен в момента.

2. Обясни му в прав текст какво не харесваш… 3. …и веднага го насочи към това, което би ти допаднало. Например можеш да кажеш: „Беше супер да ти чувам гласа, докато го правим. Не си падам по думи като….., но знаеш ли какво ме възбужда?“ Да те слушам как обясняваш колко ти харесва да докосваш тялото ми. Това направо ме побърква.“ Накрая го попитай и за неговите предпочитания.

Когато го хванеш,че прекалява с порното

Имате страхотни взаимоотношения и още по-страхотен сексуален живот. Доверието между вас е пълно. Докато един ден не откриеш, че хисторито на лаптопа му е претъпкано с тъпо, евтино порно, или, не дай си боже, с жанр, който за теб си е откровена перверзия. Изведнъж поставяш под въпрос цялата ви връзка, твоя сексапил и неговия вкус (или липсата на такъв). според сексолозите повечето млади хора днес приемат гледането на порно от бреме на бреме като нещо нормално. Но дори и най- разкрепостената жена поне за части от секундата е усещала като изневяра възбудата на партньора си на фона на сексбомбите от екрана. И това също е нормално. А ако случайно откриеш нещо стряскащо и шокиращо за теб, то неизбежно ще подкопае вярата ти във всичко, което имате заедно. Правило номер 1 в случая е да не прибързваш с изводите. За да контролираш ситуацията, трябва ясно да я разбираш. Задай му въпроси за това какво точно му харесва. Може да се окаже, че е посегнал към отблъскващите сцени от чисто любопитство (не забравяй, че сайтовете с порно са пълни със спам и понякога един-единствен отворен прозорец може да повлече след себе си още 20 и хисторито му да прелее от XXX адреси). Или пък, че го привлича само някакъв определен аспект от цялото филмче, който не е чак толкова неприятен и за теб. Но не забравяй нещо много важно: не можеш да командваш човешките желания. Ако твоя човек го влекат определени визуални стимули, няма да можеш да го накараш да се откаже от тях. Но за да не накърняваш собственото си самочувствие, запомни следната метафора – порно- то е като цирк, атрактивно е да го гледаш, обаче може да се изпълнява само от професионалисти. Психологически изследвания са доказали, че мъжете напълно осъзнават този факт и не очакват от приятелката си да прави подобни акробатични номера.

Когато той те хване, че симулираш

И ние жените имаме своите засечки. Всъщност по-голяма част от момичетата не успяват да стигнат до оргазъм по време на самото проникване, а още много други не са в състояние да докоснат върха, дори когато партньорът е положил усилия да ги стимулира орално и ръчно. Затова симулираме – за да пощадим крехкото мъжко самочувствие, да покажем, че ни е харесало или просто да придвижим нещата напред. Но какво се случва, когато те хванат в крачка? Или пък ако след многобройни, достойни за „Оскар“ изпълнения решиш сама да си признаеш?

Ще са наложи оттук нататък да бъдеш честна в секса. Ясно е, че най- вероятно си симулирала, защото не получаваш това, от което имаш нужда. Така че трябва да събереш смелост и да му обясниш какво не ти достига и то така, че той да го разбере и приеме – тоест без грам обвинения, намеци или натякване.

Разбира се, много жени просто не са наясно как биха могли да достигнат връхната точка. В женската природа е да смятаме, че има правилен начин за правенето на всичко – включително и на секс и, че ние просто не се справяме. А всъщност в леглото няма „трябва“ и „задължително“, всички сме уникално устроени същества със свои специфични нужди. И за откриването им трябва да експериментираш и да си дадеш пълна свобода и време. Освен това не бива да се притесняваш от липсата на оргазми. Някак се получи така, че в съвременното общество започнахме да отдаваме прекалено голямо значение на пресичането на финиша. А в секса има и други удоволствия, извън достигането на върховата точка. Ако свалиш оргазма от пиедестала му (както в своите, така и в неговите очи), няма никога повече да ти се налага да симулираш.

Когато правите секс след дълъг сух период

Дългата сексуална суша е малката мръсна тайна на много съвременни връзки. Според изследванията един от всеки четири брака е почти безполов, като партньорите правят секс рядко и основно по утилитарни причини(например с цел възпроизводство).

Психолозите твърдят, че много двойки имат нереалистични представи и използват страстта като лакмус за качеството на връзката си. Но любовта има най-различни измерения и фазата без секс може да се окаже съвсем нормален етап в едни на практика безпроблемни взаимоотношения. Хм, това звучи добре и сигурно ще ти помогне да приемеш по-лесно тримесечната суша, но няма да ви върне обратно в леглото. За целта сексуалните терапевти препоръчват различни техники и игри. Преди да се появят сексуалните фойерверки, трябва да възстановите емоционалната тръпка помежду си. Разгледайте стари снимки и си спомнете за първоначалната химия, която ви караше непрекъснато да искате да сте заедно. Определете си вечер, в която ще се облечете хубаво, ще излезете само двамата и ще флиртувате, както преди. Когато сте достатъчно подгрети, пробвайте нещо различно – отидете в хотел в планината или разиграйте свалка в бар, сякаш се виждате за първи път. Може също така всеки да напише по няколко свои сексуални желания на листчета, да ги сложите в кошница и да се редувате в изтеглянето на „късметчета“.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар