5 страхотни филма, посветени на Коледа!

Повечето телевизии показват едни и същи филми за Коледа. Но ние сме сигурни, че някои си заслужават да бъдат гледани поне по два пъти. Още повече сме сигурни, че ще се намерят млади хора, които не са ги гледали!

Но те наистина са страхотни филми!

„Договор за Дядо Коледа” – „The Santa ClausE”

Режисьор:  Джон Паскин

Актьори:  Тим Алън, Уенди Крюсън, Джъдж Рейнолд, Ерик Лойд, Питър Бойл и др.

Резюме: Точно в нощта преди Коледа продавачът на играчки Скат Калвин попада в извънредно неловко положение. Дядо Коледа е паднал от покрива и спешно се налага Скот да го замести. Но в мига, в който облича костюма, без да осъзнава, Скот се вживява в ролята на добрия старец и трябва да свикне с наднорменото си тегло, дългата брада, тесните комини и самоуверените джуджета. Филмът има 4 части.

„Сам вкъщи 5: Коледен обир” – „Home Alone: The Holiday Heist”. От поредицата „Сам в къщи” 1 и 2 са с изключително коледен сюжет, а част 5 излезе преди 1 година.

Режисьор : Петър Хеуит

Актьори: Едуард Аснер, Джоделе Ферланд, Елле Хариве, Деби Мазар и др.

Резюме: Осемгодишният Фин Бекстър и семейството му се местят от Калифорния в Мейн. Малчуганът остава вкъщи със сестра си, когато нахълтват трима крадци. Единствено блестящият ум на Фин може да спре пъкления план на неканените гости навръх Коледа.

„Коледата невъзможна” – „Jingle All The Way”

Режисьор:  Брайан Левант

Актьори:  Арнолд Шварценегер, Джеймс Белуши, Харви Корман, Джейк Лойд и др.

Резюме: Хауърд Лангстън е плътно ангажиран с работата си и не му остава почти никакво време за жена му Лиз и малкия му син Джими. За разлика от съседа Тед Малтин, който е баща мечта. След като за пореден път не изпълнява обещанието си да отиде на награждаването по карате на Джими, Хауърд решава да се реваншира, като му купи играчката, която той много иска за Коледа – Турбомен. Проблемът, обаче, започва, когато Хауърд разбира, че не е единственият, който търси тази играчка.

„Елф” – „Elf

Режисьор: Джон Фавро

Актьори: Уил Феръл, Джеймс Кан, Зоуи Дешанел, Боб Нюарт, Мари Стийнбъргън и др.

Резюме: В една Коледна вечер някакво бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Бъди е отгледан от татко Елф, но когато пораства той забелязва, че не прилича на останалите елфи. Той отива в Ню Йорк, за да намери родния си баща … Бъди ще трябва да покаже на татко си и на света истинския смисъл на празника и да докаже на всички, че дядо Коледа наистина съществува!

„Коледа с главно К” – „Christmas with a Capital C”

Режисьор:  Хелмут Шлепи

Актьори:  Тед Макгинли, Даниел Болдуин, Нанси Стафърд, Брад Стайн и др.

Резюме:  Проспериращият адвокат, Мич Брайт се завръща у дома в Трапър Фолс, Аляска, след повече от 20 години отсъствие. В малкото градче среща отново старите си училищни съперници, братятя Рийд –  Дан и Грег. Дан се е оженил за момичето, което Мич е харесвал и е кмет на града от доста години. Мич, обаче, решава да се кандидатира за кмет на града срещу него.

 

Супергероите – лош пример за подражание

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар