Да ухаеш като французойка!

промоции

Куртизанки знаели, че едно от най-силните оръжия на жената е нейното ухание

 

парфюмиране, как да ухаем по-дълго

Те използвали парфюми, които съвсем не поставяли само под мишниците или на шията, а умеели да придават ухание на цялото тяло.

Косите

За да може да оставяте ухание след всяко свое движение или минаване през стаята, се препоръчва да имате напарфюмирани коси. Внимавайте обаче, ако пръскате косите си директно с парфюм, рискувате да ги изсушите, както и да раздразните скалпа. По-щадящият метод е да напръскате четката си за коса с парфюм, преди да се разрешете. А ако носите шапка – напръскайте и нея, преди да я сложите.

Интимните части

Куртизанките задължително са използвали парфюми за интимните си части, но все пак те не са живеели във време на целодневно течаща вода. Колкото и да ви се иска интимните ви части да ухаят съблазнително, заложете по-скоро на добра хигиена и никога не ги парфюмирайте директно. Все пак може да напарфюмирате бельото си, както и да държите силно ароматизирана кърпичка в чекмеджето с долните си дрехи.

Цялото тяло

За да ухае всяка част от тялото им, куртизанките понякога се обтривали целите с етерични масла. Този метод е ефикасен, но ако се практикува всекидневно крие рискове от алергии и изсушаване на кожата. Ако искате да ухаете от глава до пети, пробвайте интересен трик. Преди да се изкъпете, напръскайте хавлията си с парфюм, след това я сложете върху радиатор и когато излезете от банята, се завийте с нея и постойте така поне 15 минути. От топлината уханието ще попие в тялото ви.

Китките

Неслучайно куртизанките слагали парфюм най-вече на китките си – все пак по онова време мъжете целували първо ръцете на дамите. Вече рядко може да ви се случи такъв израз на джентълменство, но все пак не забравяйте, преди да излезете, да сложите парфюм на китките и дори на дланите си. Така всеки път, когато се здрависате с някого, ще му оставите спомен за вашия парфюм.

Дрехите

Всъщност парфюмът може и бързо да изветрява от кожата, но се запазва по дрехите. Все пак, ако пръскате директно дрехите си, рискувате да съсипете цветовете и плата. Затова най-добре поставяйте внимателно капчици парфюм от вътрешната страна на палто, сако или яке. Така винаги когато отивате някъде, още със свалянето на горните дрехи ще разпръсквате приятен аромат, пише списание „За жената“

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар