Вземете студен душ за здраво тяло!

промоции

Студената вода стяга порите и освежава кожата, а горещата вода я изсушава, оставяйки я сбръчкана.

Въпреки че идеята за студен душ може да предизвика у вас втрисане, както при гледането на водопад, тази процедура има изненадващи ползи за тялото и кожата ви. Студените душове помагат на контракцията на мускулите, а това ги насърчава да елиминират токсините, като оставят тялото здраво. Освен това, студеният душ помага за прочистване на кръвоносната система, като насочва притока на кръв към капилярите на повърхността на кожата.

Студените душове са традиция в много култури. В източните държави хората правят последователни горещи, хладни и студени бани. Хидротерапията включва студените душове като лечение, което се основава на принципа, че когато студената вода удря тялото, това кара кръвта да се втурне към повърхността на кожата в самозащита и така се подобрява кръвообращението като цяло. Като си вземете един студен душ сутринта, той е като първата битка за деня. И когато излезете изпод душа като победител, вие сте готови да се изправите пред всяко предизвикателство през деня.

Как се взема студен душ?

Да не мислите, че трябва да се пъхнете внезапно под ледената вода? Не! Първо пуснете вода с температура на тялото, която усещате като сравнително хладка. Намажете тялото с някакво етерично масло – например бадемово и започнете да масажирате. След това започнете да изстудявате постепенно водата, докато стане много хладка, като продължавате да масажирате енергично тялото си, като се съсредоточите върху подмишниците, вътрешната страна на бедрата, краката и гърдите – това са основните нервни центрове. Влизайте и излизайте под душа четири пъти, докато тялото ви свикне с температурата. Накрая се подсушете с хавлиена кърта, с която също търкайте кожата.

Ако всяка сутрин сте свикнали да взимате топъл душ и това ви отнема 20 минути, започнете да правите студени душове за 10 минути. Така хем пестите време, хем няма да изсушавате кожата на тялото си, хем ще имате здравословна хидротерапия всяка сутрин.

 

 

Спазвайте тези съвети, за да поддържате тялото си хидратирано!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар