Как да повишите настроението си?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Като включвате повече храни с естествен прогестерон в менюто си.

Те помагат за регулирането на менструалния цикъл, повишават настроението и се борят против безплодието. Ако е налице достатъчно от него, вие сте уравновесени и здрави, така сякаш нищо не може да ви извади от спокойствието, защото той стимулира изравняващите субстанции в мозъка. А вие имате страхотно позитивно излъчване! Как да си набавите повече от този естествен хормон в организма, вижте:

Яйца

Яйцата могат да се консумират за увеличаване на нивата на прогестерона. Трябва да изядете най-вече жълтъка, защото това е мястото, където са най-високите нива на прогестерон.

Мляко

Млечните крави имат изключително високи нива на прогестерон в техните организми, който се трансферира в млякото им, което пием.

Игнам

Има много видове картофи, които съдържат вещества, които се трансформират в прогестерон в организма ни, но най-популярни са сладките картофи – игнам.

Пиле

Яденето на бяло месо от пиле може да увеличи нивата на прогестерона в малки количества.

Вземане на добавки с прогестерон

Друг вариант за увеличаване на нивата на прогестерона е да вземете естествени добавки с прогестерон. Те обикновено са направени от картофи, но може също да бъдат направен от соеви продукти.

Говорете с вашия лекар преди да приемате някакви прогестеронови добавки. Той ще ви изпрати на изследване за определяне хормоналните нива и след това ще взема решение за подходящо лечение.

Екзотично звучащите черен кохош, червена детелина, аврамово (или адамово)  (vitex agnus castus) дърво и глухарче съдържат растителни естрогени, с които се допълват възможни дефицити в етапа на менопаузата.

Крем с прогестерон

За да повишите прогестерона има много прост начин – като прилагате крем за тяло с прогестерон. С него се намазват местата, където кожата е тънка – вътрешната страна на бедрото, под мишниците или на гърдите.

Витамини

Вземайте витамин С по време на хранене за повишаване на нивата на прогестерон. Яжте повече цитрусови плодове, като мандарини, лимони и грейпфрути и пийте повече портокалов сок.

Цинк

Вземете добавка с цинк или яжте повече риба, месо и боб. Цинкът е важен елемент, който се отнася до производството на прогестерон в организма.

 

 

Плодовете на адамовото дърво регулират менструалното кръвотечение!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар