Защо питейната вода е важна за отслабването?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Има много причини, поради които е важно да се пие вода, особено ако сте на диета:

–      Първоначалната загуба на тегло се дължи главно на загубата на вода и трябва да се пие достатъчно, за да се избегне обезводняване.

–      Процесът на изгаряне на калории изисква адекватно снабдяване с вода, за да функционира ефективно; дехидратацията забавя процеса на изгаряне на мазнини.

–      Изгарянето на калории, създава токсини, а водата играе съществена роля за изхвърлянето им от тялото.

–      Дехидратацията води до намаляване на обема на кръвта, намаляване на обема на кръвта води до намаляване на притока на кислород към мускулите и намаляване на притока на кислород към мускулите ще ви остави уморени на леглото.

–      Здравословната загуба на тегло включва яденето на достатъчно храна, богата на фибри. По този начин храносмилателната система работи по-добре и имате нормално изхождане всеки ден. Но ако ядете фибри без вода, това предизвиква запек и не можете да отстраните натрупването на токсини в дебелото черво.

–      Ако не пиете достатъчно вода, организмът се дехидратира и с течение на времето натрупва много неизчистени токсини. Това води до заболявания – първо на бъбреците, второ на черния дроб, трето запушени кръвоносни съдове, четвърто…пето… въобще  не можете да сте здрави, ако не пиете вода!

–      Изпивайте най-малко литър и половина вода на ден. Не пийте сладки газирани напитки, защото те допълнително отнемат водата в организма ви. Количеството на изпитата вода може да се замени само с билков чай.

–      Когато пиете кафе или алкохол – тези напитки са диуретици, т.е те отнемат водата от организма ви, като предизвикват повече уриниране. В този случай трябва да удвоите количеството вода, а не да се наливате с газирани напитки. Затова хората, които са умни пият уиски с чиста вода! Ако все пак сте прекалили с алкохола – на сутринта започнете деня си с 2 чаши студена вода от чешмата!

 

Водата лекува!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар