Лесни упражнения за мускулен баланс на цялото тяло

Ако работата ви е свързана със седене пред компютъра, има голяма вероятност да получите изгърбване, тъй като при този седеж раменете идват напред.

Предлагаме ви няколко упражнения, които ще балансират мускулите на цялото ви тяло и ще разтегнат гръбната мускулатура.

  1. Легнете по корем, опрете дланите в пода и повдигнете предната част на тялото си. Извийте тялото колкото можете повече, за да се получи почти прав ъгъл в кръста. Главата също опъвайте назад. Останете така няколко секунди и повторете 3 пъти.
  2. Вземете две шишета с минерална вода от половин литър (ако имате гирички – още по-добре). От изправено положение се наведете напред, като изравните тялото си с пода. Ръцете с шишетата висят надолу, след което започвате да ги повдигате бавно настрани, докато се изравнят с раменете. Останете така няколко секунди и ги спуснете пак надолу. Това упражнение можете да повторите 5 пъти.
  3. Застанете в изправено положение. Повдигнете дясната ръка нагоре, а левия крак назад. След това със замах, все едно ще ритате топка – дайте левия крак напред и докоснете върха на пръстите си с дясната ръка. Направете същото с лява ръка и десен крак. Започнете изпълнението по два пъти, докато стигнете по пет пъти на ръка и крак.
  4. Поставете двете ръце зад тила си, като лактите са изпънети настрани. Направете крачка напред с ляв крак и обърнете главата наляво. След това приберете назад левия крак и направете крачка с десния, като обърнете главата си надясно. Това упражнение направете по пет пъти на  всяка страна.
  5. Вземете си обръч и когато ставате от работното място започнете да го въртите на кръста си по няколко пъти на ден. Друг вариант за тренировка в коридора на офиса е да скачате на въже – всичко е въпрос на желание.

Ставайте от стола, на който работите и се движете поне 10 минути на всеки час. Дори да не правите упражнения – пробвайте да изкачите един-два етажа по стълбите нагоре и надолу тичайки.

 

При болки в гърба – правилна стойка!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар