5 рецепти – домашна козметика за лакти и ръце!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-добрите средства, с които да се грижите за ръцете и лактите, могат да се приготвят у дома.

Маслена баня

Загрейте зехтин или друго етерично масло, което ви допада и потопете ръцете си за 30 минути. Същата баня направете и на лактите. Тази процедура ви препоръчваме да правите 1 път в седмицата особено през зимата, когато кожата е суха. Кожата на ръцете и лактите ще стане мека и гладка.

Контрастни вани

Тези вани са задължителни за загрубяла кожа. Напълнете два съда с по 1 литър вода – в единия гореща, а в другия студена. Добавете по 1 чаена лъжичка горчица на прах. Потапяйте ръцете последователно за по няколко минути в студената и горещата вода. Процедурата се извършва 4-5 пъти, след което на ръцете се нанася мазен крем. Същото направете и с лактите.

Баня с портокалов сок и жълт кантарион

Жълт кантарион 3 с.л. се залива с 300 гр вряла вода и се оставя 30 минути. След това се прецежда и към него се добавя сока от един портокал. Потопете ръцете си в тази смес за 20 минути. Правете тази баня 3 пъти седмично.

Вана за лактите от грейпфрут

Много прост и приятен начин за омекотяване кожата на лактите. Срязвате един грейпфрут наполовина и с лъжица правите на каша вътрешността му. Поставяте лактите в кашата за 15 минути, след което изплаквате с хладка вода и нанасяте мазен крем за ръце.

Вана за лактите от нишесте

Нишестето омекотява загрубялата кожа. Поставете 1 чаена лъжичка в чаша топла вода, за да се получи гъста кажа и след това разделете сместа в две купички, които са удобни за поставяне на лактите в тях. Оставете да действа 15 минути, след което изплакнете с хладка вода и намажете с подхранващ крем.

Всички тези рецепти можете да ползвате за петите и коленете, където кожата също има нужда от омекотяване.

 

Ето какво казват ръцете за здравето ви!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар