Да имате къси нокти е предимство!

Красотата на ноктите, по принцип, не зависи от дължината, а от това колко добре са поддържани.

Но трябва да се отбележи, че дължината на ноктите може да се отрази на качеството и ефективността на работата ви, ако тя е свързана със сръчността на ръцете. Например, дългите нокти на един лекар или масажист само ще му пречат да изпълнява служебните си задължения. Да не говорим за домакинската работа – пране, чистене, миене – тези дейности „чупят” нокти.

Поради това ще ви обясним предимствата на късите нокти и недостатъците на дългите.

„Трябва да отида на маникюр!“

Грижата за дългите нокти, включително изкуствените, носи много неприятности: обикаляне на салоните за маникюр, предварително записване на час и отделяне поне 30 минути за процедурите. А за късите нокти можете да се покрижите сами „на място”. Достатъчно е само да имате необходимия набор за маникюр. Най-важното е, че отнема много по-малко време.

„Моите нокти струват цяло състояние!“

Моля, обърнете внимание, по-голямата част от секретарките, офис работниците и сътрудниците не са с високи заплати. Те влагат известна част от парите си за маникюр, при което една доста солидна част от заплатата им отива в салона. Струва ли си? Момичетата с къси нокти не правят такива разходи: минимална цена за лак, минимален период от време за максимална защита на вашето здраве!

„О, аз не мога да направя нищо – ще си счупя ноктите!“

Дългите нокти пречат да вършите каквато и да е работа. Дори не можете да си обуете чорапогащник спокойно. Да не говорим, че отивайки някъде сама с колата трябва да отваряте и затваряте вратата много внимателно! Моя приятелка веднъж дойде с превързани пръсти, защото беше счупила ноктите си при отваряне на вратата на колата си – това е доста непоносима болка!

„Паникьосах се, счупих един нокът!“

Разбира се, всички момичета са изправени пред проблема за „счупения нокът“, особено ако те не растат лесно. Първите минути преодолявате чувствата като болка, негодувание, съжаление. Но ако имате планирана среща, това може да ви изглежда като провал, да развали настроението ви и да не искате да ходите никъде.

Тук пак идва предимството на късите нокти – те не се чупят. Ноктите са непокътнати и настроението е отлично!

Така че, предимствата на късите нокти – удобни са, спестяват пари и време, не се чупят, не носят неприятности и не развалят настроението.

 

Срещу чупливи нокти вземайте калций и желязо

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар