Мразите понеделник?

Понеделник сутрин е: главата ви е гроги, а настроението ви е по-ниско от корема на гущер…

Имахте ли проблеми със събуждането и ставането? Бихте ли се върнали моментално в леглото си, ако можеше? Това звучи като за понеделник сутрин и може да стане хронично, повтаряйки се седмица след седмица. Свързва се с ужаса ви от ежедневието през седмицата особено ако имате работа, която мразите. Естествено, най-доброто решение е да смените работата си, но ако нямате възможност, прочетете нашите предложения.

1. Организиране на бюрото ви или работното пространство в петък следобед. Може би няма какво да направите точно в последния работен час в петък. Така че използвайте това време да почистите и организирате работното си място, като го подготвите за понеделник. Направете списък на задачите, които ще свършите в понеделник и така ще имате преднина.

2. Спазвайте един и същ час на ставане. Ако се будите в 7 сутринта през седмицата и 11 часа в събота и неделя, тялото ви ще се чувства като реактивен самолет. Това е изкушаващо, но ако спазвате часа на събуждане, какъвто е през седмицата, тялото ви ще реагира положително и ще се чувствате по-добре през работното време.

3. Започнете седмицата със специален радостен ритуал. Нахлувайки в седмицата без закуска ви създава лошо настроение. Направете сутринта в понеделник специална чрез създаване на радостни ритуали. Първо зареждате кафеварката, след това сварявате яйцата и препичате филийките в тостера. Закусете спокойно, прочетете новините във вестника и тогава тръгнете за работа.

4. Обядвайте навън с колеги или приятели. Всеки друг ден от седмицата можете да опаковате обяд от вкъщи, но в понеделник не го правете. Така този ден се превръща в специален и вие ще го чакате с нетърпение вместо със страх.

5. Включете музиката. Когато всичко друго се провали, използвайте музиката като лекарство. Включването на някои оптимистични мелодии от любимия ви певец винаги ще подобри настроението ви. Направете си списък с песни, за да имате готовност за скучните моменти и нека музиката работи за повдигане на духа ви.

 

 

Какво казва бюрото ти за теб?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар