Грижа и почистване на четките за грим

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Четките за грим са всекидневните ви инструменти за красота. Така че те трябва да се почистват веднъж на две седмици или по-често, ако се използват ежедневно. За да се запазят четките чисти и кожата здрава, сме ви подготвили някои съвети за грижа и почистване на четките за грим.

Защо почистването на четките за грим е важно?
Четките за грим натрупват не само стари остатъци от продукти като сенки, фон дьо тен или руж, но също и мъртви кожни клетки и масла. Така че, когато четката се използва много често, тя става пълна с тези неща, които са перфектни за развитие на бактерии. Ако не почиствате четките си, тези бактерии могат да причинят дразнене на кожата и дори инфекция без да се споменава, че четките няма да траят дълго

Предотвратете натрупването на бактерии
Избърсвайте четки си за грим с мокри кърпички. Това ще ги очисти от остатъците от грим, масла и мъртви кожни клетки. По този начин предотвратявате натрупването на бактерии.

Почистване
Веднъж седмично или на всеки две седмици измивайте четките си с топла вода и бебешки шампоан или масло от чаено дърво. Напълнете купа с топла вода, добавете капачка или супена лъжица бебешки шампоан и 3 или 4 капки масло от чаено дърво. Поставете четките в купата и леко разтривайте всяка четка с пръстите си за половин минута или повече. Така шампоана ще измие всичкия грим и мазнина, докато маслото от чаено дърво ще действа като анти-бактериален и анти-гъбичен агент.

Изплакнете всяка четка внимателно докато ​​водата остава чиста и няма остатък от  шампоан. След като направите почистването на четките си ги оставете на сухо парче плат или хавлиена кърпа за да изсъхнат. Оформете ги правилно, ако е необходимо преди да изсъхнат.

Хигиена за четките
• Упътвания за грижа: да не се варят, да не се споделят, да не се търкат прекалено силно. Варенето няма да стерилизира четките ви, а ще ги съсипе. Споделянето на четки с други хора може да доведе до възпаление или инфекция на кожата, тъй като, когато споделяте четките си, споделяте и бактерии. Докато избърсвате или почиствате четките, се отнасяйте към тях внимателно, за да не загубят косъмчетата си.
• Някои салони за красота или магазини предлагат специални продукти за почистване на четки за грим. Те могат да бъдат доста скъпи, така че ако не можете да си ги позволите използвайте шампоани за нормална коса, които не съдържат балсам.
• Използвайте четка, след като изсъхне напълно.

Как да съхранявате четките за грим
• Пазете използваните четки далеч от новите. Сортирайте четки по размер и функция. Можете да ги съхранявате в специални чантички или пластмасов или стъклен буркан.
• Пазете четките за грим, далеч от пряка слънчева светлина и топлина, тъй като това може да ги съсипе.
• Съхранявайте четките на чисто място. Разделете четки, които се използват за течен грим от тези, които се използват за грим на прах.
• Понякога в козметичните магазини раздават такива аксесоари като чантички за грим или контейнери козметични продукти. Снабдете се с едно от тези и го използвате за да организирате козметиката и четките си за грим.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар