Важно е да знаем: как да мием косата си?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Постоянно се водят спорове за това кога трябва да се мие косата, но рядко се замисляме как точно се прави това.

Всеки мисли, че е наясно, а всъщност има неща, на които не обръщаме вни­мание в бързината.

Например малко хора­та знаят, че преди да из­мият косата си, трябва да я разрешат. Това позво­лява на мъртвите клетки да се отделят от кожата на главата. Ако не про­пуснете тази лесна и бърза процедура, освен чиста, косата ви ще из­глежда и много блестяща!

Грешка е да изсипете шампоана направо върху главата. Той първо се сла­га в ръката, след което равномерно се разнася върху дланта и едва тога­ва се разпределя по коса­та и кожата.

Косата не бива да се мие нито с много гореща вода, нито пък с прекалено хлад­ка. Температурата трябва да отговаря на телесната температура. Не случайно йогите смятат, че една от причините за ранното по­беляване на косата е упот­ребата на гореща вода при миенето й.

Важно е не само да мие­те правилно косите си, а и правилно да я изплаквате. Обливането трябва да продължи докато не започ­не да скърца в ръцете ви и – задължително – шампо­анът да бъде отмит от вся­ко местенце на кожата на главата.

За повече блясък може­те да използвате окисле­на вода с оцет или сок от лимон.

Препоръчително е също така, за да запазите кра­сотата на косата си по- дълго, да я разресвате вся­ка вечер преди лягане.

 

 

Специални шампоани пазят косата от водата в басейна

 

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар