Как да спрем да пушим, без да надебелеем

kudzu koren_

Много хора се страху­ват да откажат цигарите при мисълта за 2-3 кг в по­вече.

Лекарите диетолози предлагат няколко начина, които предпазват от напълняване.

Главната причина от на­трупването на килограми е силната нужда от консу­миране на храни, богати на захари. Бившите пуша­чи консумират 300 кало­рии в повече! Чувството за лишение не е единстве­ният подтик към тази ла­комия. Никотинът прите­жава свойството да заси­ща. Опитът е показал, че пушачът огладнява по-бавно.

Отказът от цигари води до увеличаване на апети­та. От друга страна, кога­то спрем да пушим, обмя­ната на веществата нама­лява с 15 процента, тоест организмът изгаря по- малко калории. Оттук следва, че борбата срещу наднорменото тегло тряб­ва да се води в повече посоки.

Като начало трябва да изчистим организма от токсичните вещества, ко­ито ни подтикват към кон­сумация на захарни изде­лия. Най-доброто реше­ние е да се приемат по 1,5 литра вода или билков чай на ден, бульони, зе­ленчукови и плодови со­кове, които съдържат ос­вен вода и витамин С. Той разгражда никотина. Из­числено е, че една кутия цигари на ден удвоява нуждата от витамин.

Вече е доказано, че към цигарата се посяга не само по психологически причини. Тютюнът е нар­котик.

Установено е, че 7 секунди след поглъщането на дима никотинът стига до мозъ­чните рецептори. Ето един метод, който помага на бившите пушачи. Все­ки път, когато си помис­лите за цигара, пийте по една голяма чаша вода на малки глътки. Желанието да пушите изчезва за из­вестно време, а с него и гладът.

Друг начин да запазите фигурата си е да зареди­те хладилника си с ниско­калорични храни – дома­ти, моркови, целина, ки­село мляко, бяло пилеш­ко месо. Яжте, докато за­доволите глада си. От тези храни не се пълнее, а освен това са много по­лезни.

 

За по-сигурно спиране на цигарите, най-добре се доверете на най-действащата билка в борбата с отказването на цигарите кудзу корен. Повече за билката кудзу корен може да видите ТУК:

 

Определете дата и спрете цигарите

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар