Най-младият гений в света е само на две години!

adamДвегодишният Адам Кирби има IQ от 141 бала и е най-младият член на Mensa в света. Невръстният гений живее с родителите си в Южен Лондон.

Коефициентът на интелигентност на Адам е по-висок от този на Дейвид Камерън и Барак Обама, пише topnews.ru. Повечето връстници на Адам още се учат да ходят и рисуват завъртулки, а Адам знае таблицата за умножение и чете Шекспир.

Момченцето е преминало през тест за ниво на интелектуалното развитие Stanford Binet. Резултатът поразил екзаминаторите, но и родителите му. Дин и Кари-Ан Кирби били наясно, че детето им е необикновено, но не очаквали такъв висок резултат. Самите те също са членове на Mensa.

Че имат специално дете, двамата Кирби прозрели, когато видели мъника да си сменя памперсите сам. Той усвоил без усилия буквите и цифрите и бързо се ориентирал към книжки за седемгодишни. В момента геният Адам чете сонетите на Шекспир и изучава японски, испански и френски. Момчето владее таблицата на Менделеев и е наясно с устройството на Слънчевата система.

Адам има братче Итън, което е само на два месеца. Родителите подозират, че бебето може да се окаже с още по-висок коефициент на интелигентност.
.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар