Афродизиак от природата!

В природата от векове са познати много храни, течности или вещества, които са афродизиаци.

Името произлиза от Афродита – гръцка богиня на любовта и красотата.  Как тези храни изпълняват задачата си? Те могат да намалят стреса, да увеличат притока на кръв и да се отразят положително върху невротрансмитерите. Всички тези ефекти подобряват либидото.

Босилек – можете да използвате тази сладка билка, за да освежите храната и сексуалния си живот. Поръсете малко нарязан пресен босилек в салата от домати или добавете към зеленчуковата супа. Той не само добавя свеж аромат, но може също така да увеличи сексуалното желание чрез увеличаване на сърдечната честота и подобряване на притока на кръв.

Канела – яденето на канела загрява тялото и повишава либидото. Има противовъзпалителни свойства и може да помогне за нормализиране на кръвната захар. Върху чаша топло мляко поръсете канела.

Кедрови ядки – заредени с достатъчно цинк, който е от съществено значение за производството на тестостерон. Направете вкусен сос като смелете ядките с босилек, чесън и зехтин.

Кардамон – в „Хиляда и една нощ” можете да прочете за използването на тази древна подправка и като афродизиак. Има затоплящо действие, което увеличава притока на кръв и от там сексуалното желание. Също така е антимикробно и противовъзпалително средство.

Целина – този хрупкав, ароматен зеленчук служи като ароматна подправка за супи и яхнии. Има високо съдържание на основни хранителни вещества, необходими за страхотен секс, както и химикала андростерон – хормон без мирис, който се освобождава чрез потта на мъжа и е с възбуждащо действие за жените. Освен това подобрява кръвоснабдяването на половите органи и повишава  сексуалната активност.

Чесън – съдържа алицин, който увеличава притока на кръв, от което резултатът е подобрена издръжливост и сексуална енергия.

Анасон – Момичета, това е за вас! Със сладък вкус, женско биле, древните гърци и римските цивилизации са вярвали, че анасонът засилва женската сексуална възбуда.

 

Продължение …

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар