Пастелите на децата на помощ за прикриване на драскотините по мебелите

  • Прикрийте драскотините по мебелите

Ако домашният любимец обича да остри ноктите си по дървените мебели, не се отчайвайте. С пастел ще за­маскирате и най-дълбоките резки. Изберете нюанса, най-близък до цвета на политурата, а после размекнете пастела със сешоар или в микровълновата печка на степен „размразяване“. Запълнете драскотините и излъскайте по­върхността с чиста кърпа, за да върнете блясъка на мебелите.

  • Отстранете петната по килима

На всекиго може да се случи да изцапа килима. Ако сте пробвали безуспешно да се преборите с някое петно, ето какво ще има ефект. Намерете пастел с подходящ или подобен на пострада­лия участък цвят. Размекнете го малко със сешоара или в микровълновата печка на степен „размразяване“. После намажете мястото. Покрийте го с пергаментова хартия и минете внимателно с ютията отгоре. Включете я на ниска температура. Повторете процедурата при необходимост.

  • Измайсторете шарени украшения

Предлагаме ви забавна игра за децата. Направете многоцветна призма, като настържете с белачка за картофи или ренде няколко пастела върху оризова хартия с размери 10 на 12 см. Сложете отгоре друг лист оризова хартия и прокарайте горещата ютия, за да се разто­пи пастелът. Пробийте дупка в горния край на хартията, докато тя и стърго­тините са още горещи. Щом изсъхне украшението, отстранете хартията и го закачете на панделка, прокарана през дупката.

  • Оберете луфтовете по пода

С пастели можете идеално да запълните мал­ките цепнатини и дупки по иначе здравото подово покритие. Изберете цвят, който подхожда на пода. Разтопете пастела в микровълновата печка на сред­но висока мощност, като го поставите върху пергаментова хартия и изключ­вате фурната всяка минута, докато получите гъста субстанция. Запълнете дуп­ката с пластмасов нож или нож за маджун. Изгладете я с точилка, книга или друг подходящ предмет. Пастелът ще изстине бързо. После намажете място­то с восък, за да се получи защитен покривен слой.

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар