Как да се отървете от тъмните кръгове под очите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

кръгове под очитеПод влияние на безсъние, силна умора, стрес и тежки емоционални състояния, под очите се появяват тъмни кръгове. Едва ли има жена, която да не се е събуждала поне веднъж с това грозно явление. Появата на тъмните кръгове не зависи от възрастта, лекува се бавно и те не могат да бъдат прикрити.

Козметичната индустрия в наши дни предлага богато разнообразие от гелове и кремове, които предотвратяват появата на тъмните кръгове под очите, но ако вече имате този проблем, тук ще намерите решението му.

По няколко пъти на ден поставяйте върху очите си марля натопена в студена вода за около 5 минути. Това стеснява кръвоносните съдове и спомага за изчезването на торбичките и сенките под очите. Специалистите в областта съветват да миете лицето си с хладка, а не с топла или студена вода, защото това може да доведе до увреждания на кръвоносните съдове и кожата.

Обтривайте зоната около очите с кубчета лед. Също така може да си направите контрастен компрес – 1 с.л. лайка се поставят в 500 мл вряща вода и престояват 10 минути. Разделете на 2 равни части, като едната половина се използва за горещ, а другата за студен компрес. Десет минути преди лягане редувайте двата компреса.

Може да поставите настърган картоф в марля, която да поставяте върху очите си веднъж седмично в продължение на месец и половина.

Поставете извара в марля и поставете върху очите за 10 минути.

Потопете памук в зелен или черен чай и го поставете върху очите си. Повторете 3-4 пъти.

Сложете върху очите си каша от магданоз и стойте с нея 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Изберете някое от горните предложения и вижте дали ще подейства при Вас. В противен случай може да използвате коректор, маскиращ крем или фон дьо тен, които да скрият този неприятен проблем.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар