Рецепта за маска за лице

Третирайте сухата си кожа с тази маска с мед

Кой да предположи, че медът, който седи в кухнята ни, е най-добрия ресурс за борба с неволите и грижите с кожата, като пъпки и сухота? Това е вярно – рецептата за медената маска за лице е била използвана от поколения красиви и проницателни жени. Това е така, защото медът овлажнява кожата и е естествен борец срещу бактерии и упорити пъпки. Медът също е един голям плюс за тези с чувствителна кожа, които имат отрицателни реакции към съставките в някои козметични продукти. Подходящ е и за тези, които искат да сведат до минимум появата на фини линии и бръчки по лицето си, тъй като е натъпкан с антиоксиданти.

Маска за лице с мед за суха и лющеща се кожа
Състав:
1 сурово яйце
1 супена лъжица мед
Начин на употреба:
Смесете заедно яйцето и меда. Нанесете върху лицето и шията и оставете за 15-20 минути. Изплакнете обилно с хладка вода.

Маска за лице с мед за акне
Просто нанесете лъжичка мед върху почистена кожа и оставете за 15 минути. Изплакнете с топла вода.

За да използвате меда за лечение на пъпки, поставете една капка мед на пръста си и внимателно я нанесете върху възпалената зона. За предпочитане преди лягане. Покрийте с лепенка за през нощта. Медът ще пази кожата ви и възпалената зона стерилни, докато се бори с бактериите. И като бонус ще ускори процеса на оздравяване.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар