Хитри трикове за употребата на олиото в домакинството

Hitri trikove za upotrebata na olioto v domakinstvoto

  • Извадете треската от пръста

Ако треската упори­то отказва да излезе от пръста ви, не го разранявай­те допълнително с карфица. Потопете го в олио. То ще омекоти кожата може би достатъчно, за да извадите забитото парченце с пинцети.

 

  • Сваляйте етикети и стикери

Използваните пластмасови и стъклени бур­кани винаги са добре дошли. Но като свалите етикетите им, по тях неизмен­но остава лепкава субстанция. Накиснете етикета в олио и той ще се плъзне по буркана. Идеята е приложима и за етикети с цени.

 

  • Разделете слепилите се чаши

Когато пъхнатите една в друга чаши са се слепнали и ви се струва, че каквото и да направите, няма да ги отделите, без да се счупят, има просто решение на проблема – сипете малко олио по ръба на долната чаша и лесно ще я издърпате.

 

  • Направете гладка кожата на краката си

Намажете сухите ходила с олио, преди да си легнете, и обуйте чифт чорапи. На сутринта краката ви ще са меки и гладки.

 

  • Използвайте олио, за да не залепва тревата по сенокосачката

Щом за пореден път обърнете косачката, за да я почистите от полепналата трева, намажете корпуса и режещия нож с малко олио. Тревата вече много по- трудно ще полепва по тях.

 

  • Дръжте комарите далеч от шадраванчето в двора

Приятно е да гледа­те как птиците се наслаждават на шадравана, който сте сложили за тях в гра­дината си. Но за съжаление в застоялата вода лесно се развъждат комари. Сипете няколко супени лъжици олио и комарите ще престанат да се роят от­горе и да притесняват пернатите. Важно е все пак да сменяте водата два пъти седмично, за да предотвратите излюпването на ларви на различни насекоми.

 

 

СЪВЕТ

Намазнете дъската за рязане

 

За да поддържате и запазите изсъхналите дървени кухненски пособия, напри­мер дъски за рязане, купи за салата и щипци, използвайте минерално масло – това е специално олио с минерали, безопасно за употреба в досег с храна, защото не гранясва и защитава дървото, което е в контакт с храната. За пред­почитане е да не употребявате обикновена растителна мазнина, тъй като ще се просмуче в сухата дървесина и наистина ще подобри значително вида й, но ни­кога няма да изсъхне напълно, а и може да граняса, щом проникне навътре.

 

Лавандуловото масло заличава бръчките на лицето!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар