Знаете ли да се пазите от вредни диети?

Нали не мислите, че съществуват магически диети или таблетки? Ако имате нужда да отслабнете, първо се уверете, че това не е вредно за здравето ви.

Много е вероятно да се окаже, че сте си внушили необходимост да изглеждате, като анорексичните манекенки! Не се самозалъгвайте, че да изглеждате като фотомодел е панацея! Здравето е на първо място, след това здравословното хранене – което изключва всякакъв вид гладуване! Тук ще ви дадем няколко съвета, какви диети да избягвате.

Диети, които обещават рязко намаляване на теглото са вредни, защото със самото отслабване вие намалявате мускулната маса на тялото си. Това от своя страна води до намаляване метаболизма на веществата и макар че може в началото да свалите няколко килограма, след няколко дни ще спрете да отслабвате и ще сте застрашили сериозно здравето си.

Ако диетата ви препоръчва приемането на таблетки или добавки, бъдете сигурни, че те не намаляват теглото, а са създадени само за да се продават на комплексирани момичета. Да не говорим, че някои от тях съдържат канцерогенни токсини.

В никакъв случай не започвайте диета, която въобще не подхожда на вашия начин на живот и хранене. А такова хранене, което изключва цяла група продукти, например протеини или белтъчини е, меко казано, разболяваща.

На практика диетите са вредни с това, че представляват стрес за организма. Променя се режимът на хранене, нарушава се балансът на приеманите белтъчини, въглехидрати, микроелементи и течности. Когато не получава необходимите му вещества, организмът започва да се „самоизяжда”. Състоянието на косата и ноктите се влошава, както и на зъбите и венците.

Особено рискови диети са:vredna dieta

– Отказът от месни и белтъчни продукти, които ни предоставят витамини от групата В, както и микроелементите желязо, цинк, калций. Липсата на тези вещества в организма може да ни докара анемия в най-добрия случай! Тези диети могат да навредят сериозно на ставите и бъбреците.

–      Прочистващите диети, при които се пие прочистващ коктейл от кленов сироп, лимонов сок и люта чушка. Тази диета е много вредна, тъй като сваля килограмите, поради силния стрес, изпитан от организма. Храненето без закуска и обяд не може да е балансирано и ще доведе до проблеми със стомаха.

И накрая – направете си здравословен режим с най-малко 5 кратен прием на храна. Не е нужно да се „тъпчете” 1 или 2 пъти на ден – нужно е режим, приемане на достатъчно течности и движение. Извадете от съзнанието си манекенките – те живеят в друг свят!

 

Неправилното хранене причинява депресия!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар