Можем ли да се върнем отпочинали от почивката?

Ако ще пътувате през почивните дни, за да трупате нови впечатления, може да се изморите

почивка

Има хитринки, за да пристигнете свежи, независимо дали ще прекосили хиляди километри с кола, автобус, самолет, влак или кораб.

Купете си тапи за уши. Най-добре е да са от естествен восък, а не от дунапрен, за да не пропускат почти никакъв звук. Те вършат идеална работа, ако искате да поспите, докато околните говорят или слушат музика.

Добре е да се снабдите с маска за сън. Ако съседът ви иска да гледа пейзажа, а вие мечтаете да дръпнете пердето във влака, автобуса или самолета, е достатъчно да покриете очите си с нея.

На пазара се предлагат специални възглавници за път. Те са с формата на полумесец, така че да обгръщат шията и да оставят главата свободна. Ако ползвате подобна възглавница, няма да се събудите схванати. Или да изпадате в неудобната ситуация да положите глава на рамото на непознатия си съсед. Най-практичните модели са надуваемите.

Пътувайте със свободни дрехи от естествени материи и удобни обувки. Спортните модели са идеални.

По пътя не си правете необмислени експерименти с яденето и пиенето, за да избегнете стомашни неразположения.

В случай че сте се запътили към далечна дестинация, която има голяма часова разлика с България, се подгответе няколко дни преди това. Поне 48 часа преди полета започнете да се съобразявате не с местното време, а с това на държавата, в която отивате. С риск посред нощ да се храните, а да спите през деня, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар