Можем ли да се върнем отпочинали от почивката?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако ще пътувате през почивните дни, за да трупате нови впечатления, може да се изморите

почивка

Има хитринки, за да пристигнете свежи, независимо дали ще прекосили хиляди километри с кола, автобус, самолет, влак или кораб.

Купете си тапи за уши. Най-добре е да са от естествен восък, а не от дунапрен, за да не пропускат почти никакъв звук. Те вършат идеална работа, ако искате да поспите, докато околните говорят или слушат музика.

Добре е да се снабдите с маска за сън. Ако съседът ви иска да гледа пейзажа, а вие мечтаете да дръпнете пердето във влака, автобуса или самолета, е достатъчно да покриете очите си с нея.

На пазара се предлагат специални възглавници за път. Те са с формата на полумесец, така че да обгръщат шията и да оставят главата свободна. Ако ползвате подобна възглавница, няма да се събудите схванати. Или да изпадате в неудобната ситуация да положите глава на рамото на непознатия си съсед. Най-практичните модели са надуваемите.

Пътувайте със свободни дрехи от естествени материи и удобни обувки. Спортните модели са идеални.

По пътя не си правете необмислени експерименти с яденето и пиенето, за да избегнете стомашни неразположения.

В случай че сте се запътили към далечна дестинация, която има голяма часова разлика с България, се подгответе няколко дни преди това. Поне 48 часа преди полета започнете да се съобразявате не с местното време, а с това на държавата, в която отивате. С риск посред нощ да се храните, а да спите през деня, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар