Не използвайте ботокс в козметичната медицина!

Когато споменаваме ботокс, говорим за търговското наименование на ботулиновия токсин тип А, който произлиза от бактерия Clostridium Botulinum.

scary-botoxТова е протеин, който има способността временно да блокира функциите на мускулите на местата, където се инжектира.

Много хора се стараят да поддържат възможно най-дълго младежкия си вид и свежата си кожа, поради което много често са клиенти на козметичните салони. Използването на всякакви методи за корекция на бръчките не само не подобряват външния ни вид, но добавят и допълнителни години. Освен това повечето манипулации са болезнени. Ботокс се прилага чрез подкожна инжекция върху даден мускул, за да се обездвижи, тъй като притежава свойството да парализира малките мускули на кожата. Проблемите се получават, поради това че съществува възможност течното лекарство да се премести в съседен мускул. Ако инжектираният ботокс достигне до мускула на очната ябълка, човек може да получи двойно виждане – диплопия. При достигане до мускула на клепача – той се затваря, а това може да се получи и в областта на устните.

Ботоксът може да предизвика алергични реакции, както и създаване в организма на антитела, които блокират действието му. Ако продължавате да упорствате и да увеличавате дозата ще попаднете в омагьосан кръг, организмът ви започва да произвежда още по-голям брой антитела и те могат да нанесат други необратими увреждания.

В днешно време съществуват методи, чрез които да се освободите от бръчките без да прилагате инжекции Ботокс или друга болезнена терапия. Нека лекарите прилагат този мощен невро-токсин с миорелаксиращи свойства при пациенти с парези след инсулт, а не на здрави хора.

Изберете иновативен козметичен продукт, който по естествен начин запълва бръчките, не парализира, а само намалява интензитета на мускулните контракции. Тези продукти действат върху кожата, а не върху мускулите и могат да се използват дълготрайно.

 

 

 

За здраво и силно тяло – зърнени храни и ядки

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар