Гид за летният ти стил в офиса

Вече няма как да залагаш на черното сако, панталона с ръб и елегантните си боти, за да изглеждаш делово. Как да го постигнеш в горещите месеци? Ето няколко бързи съвета…

ПРАВИЛО НОМЕР 1

Независимо дали е топло или студено, важно е да бъдеш чиста и спретната. Което озна­чава измита коса, поддържан маникюр и да забравиш всяка дреха, която напомня неща­та, които навличаш, за да ти е удобно вкъ­щи. Ето няколко насоки: предпочети панта­лон с нормална дължина пред три четвър­ти; рокля тип риза пред фриволна с тънки презрамки; и сандали пред чехли. Всяко нещо, което напомня тоалета ти от следобед на Панчаревското езеро, не го прави!

ДОБАВИ ЦВЯТ

Да смесиш два чисти цвята, както повеля­ват тенденции на лято 2011, може да бъде достатъчно ефектно, без да ти създава излишни трудности. Най-елегантно и подхо­дящо за офиса ще е да добавиш един ярък нюанс към един неутрален, например тюрко­азена или цикламена блуза към бежова пола. Или пък рокля в каки в съчетание с червени или сини сандали.

НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ С ГРИМА

Никой не очаква от теб да си перфектна. Важното е да изглеждаш свежа, а това ста­ва с малко пудра или тониращ крем, спирала и неутрално червило или гланц. Ако все пак ти се заиграва с актуалните за това лято ярки цветове, винаги спазвай правилото, че ярки очи означава неутрални устни и обра­тното. Използвай малко или никакъв парфюм. Позната на GLAMOUR от агенция за подбор на персонал призна, че е прекратила интер­вю с кандидатка за работа, защото й е ста­нало лошо от силния парфюм на момичето.

ВНИМАВАЙ КАКВО ПОКАЗВАШ

Не казваме, че трябва напълно да забравиш женствеността. Напротив – съветваме те да подчертаеш именно нея, а не да зала­гаш на евтини секси стратегии като супер кьси шорти, потници, от които се пода­ва сутиенът ти, и голо коремче. Предпо­чети да подчертаеш талията си с широк колан върху обемна пола или пък глезените си с елегантни сандали. Ако работиш в бан­ка или друга подобна институция, сама зна­еш, че роклите и блузите с тънки презрамки и изрязаните обувки не се вписват в дрескода на работното ти място.

НАСЛАЖДАВАЙ СЕ НА НЕУТРАЛНИТЕ ЦВЕТОВЕ

Те са вечна класика за лятото – бяло, бежо­во, каки, охра, и наистина стоят прекрасно на кожа с тен. Само избягвай да ги съчета­ваш с черно. Перфектната алтернатива на черното е тъмносиньото. А то със сигур­ност стои добре със споменатите неутра- ли. Помисли само за ефекта от индигови- те ти клош дънки с бежова ленена риза с навит ръкав.

ГЛАСИ СЕ…

… за важни срещи, както и за интервюта за работа. Знаеш, че първоначалното впечатление върши половината работа за успеха ти. Затова не пропилявай шансовете си, като се появиш неподготвена. Подбери елегантен, но ненатрапчив тоалет, в който се чувстваш удобно, а не секси. Има лесен начин да провериш дали си облечена подходящо: отговори си би ли се облякла така, ако трябваше за първи път да се срещнеш с родителите на гаджето си.

НАМЕРИ ЗАПАЗЕНАТА СИ МЯРКА

Прическа тип каре, винаги червен маникюр, аксесоар или цвят, който носиш често – индивидуалността ще те направи забележима и запомняща се. В творческите среди като мода, изкуство, кино да имаш собствен почерк, е 90% от успеха ти.

ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ

И все пак е лято, така че ти е позволе­на малко фриволност, дори да работиш в офис със строг дрескод. Особено кога­то след работа те очакват коктейли на открито с приятели. Красива коприне­на рокля, съчетана с ленен блейзър и бежо­ви сандали на ток, ще направят прехода от едното към другото лесен. Ако пък си с панталон, ти е позволено да навиеш малко крачолите му за френски шик. Само спазвай правилото да се показват едва кокалчетата ти и да си на високи обувки, за да запа­зиш пропорцията.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар