Искаш разкош? Имаш го!

Не губи време да анализираш детайлно чертите на лицето си! Тези красиви грим предложения са подходящи за всеки тен, овал и стил. Вярно, че няма универсален модел дънки, който да пасва идеално на всяка фигура, но в света на грима девизът „един за всички“ съществува и е напълно приложим. Има определени цветове, които могат да се носят от всеки, независимо от цвета на кожата, косата или очите. Освен това не става въпрос за някакви преходни тенденции, а за класики, които винаги са стилни и модерни.

Опушени очи във виолетово

Защо: Сливовото, миксирано с малко меднозлатисто, придава по-благородно излъчване на погледа, отколкото сенките в черно.

Опитай: Когато имаш нужда от забележителен вечерен грим.

Как: Най-лесно е да използваш една палитра, в която нюансите са предварително подбрани и комбинирани, но няма проблем да смесиш и различни моносенки, например бисквитено върху подвижния клепач, пурпурно от гънката нагоре към веждата и графитеносиво във външната 1/3-а на окото. Ще придадеш още повече дълбочина, ако очертаеш окото отвътре с тъмен молив.

Съвет: Всеки може да носи опушен грим, стига да остави подвижния клепач по-светъл. Тъмните цветове нанесени около цялото око, оптически го затварят!

Супер свежи бузи

Защо: Ружът вдъхва живот на лицето и го кара да изглежда по-свежо и младо.

Опитай: Когато искаш да изглеждаш добре, без да губиш много време.

Как: Не се стискай, а действай с размах, когато работиш с четката и ружа. За да направиш страните естествено поруменели и окъпани в нежна светлина, използвай руж, в който присъстват едва забележими фини златни частици. За естествен резултат можеш да се довериш и на кремообразните формули. Но внимавай, кремообразният руж подчертава порите и недостатъците на кожата!

Съвет: Спокойно можеш да нанесеш цвета по-нагоре, отколкото си свикнала. Цялостната свежест идва именно от това приятно затопляне на върха на бузите.

Вкусни плодови устни

Защо: Сочното малиново е доста по-впечатляващо, отколкото неутралното червило.

Опитай: Ако искаш да декларираш пред всички хубавите си устни.

Как: Подготви кожата на устните си с балсам, който хидратира, без да омазнява. Ако искаш да „бетонираш“ цвета, попълни устните с молив в неутрален цвят и едва тогава започни да нанасяш червилото с безимения пръст. За ъгълчетата и ръбовете на устните можеш да си послужиш с четка или в краен случай с клечка за уши.

Съвет: Фината матова текстура е по-подходяща за носене, отколкото блестящата. Ако ти предстои низ от срещи през деня, избери нея, защото изглежда стилно и ще издържи по-дълго.

Целунато от слънцето лице

Защо: Землистите тонове и леко бронзирана кожа без усилие ще те превърнат в секси красавица.

Опитай: навсякъде и по всяко време…

Как: Започни, като придадеш сияние на кожата с озаряваща база за грим, а отгоре нанеси тънък слой флуиден фон дьо тен. След това постави блестящи сенки с цвета на кожата върху подвижните клепачи и вътрешната 1/3-а на долните. Не забравяй и арката под веждите! Затъмни и изтегли външните ъгли с меко бронзовокафяво. Постави слънчева пудра върху скулите, брадичката и слепоочията. Завърши с неутрално червило, което можеш да подновиш лесно дори и да нямаш огледало под ръка.

Съвет: Ако устните ти имат по-червеникаво естествено оцветяване, избери червило в розово-прасковен нюанс вместо бежово, за да няма разлика, когато се поизтрие.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар