Качествена храна без излишно оскъпяване

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Съвети с които да си набавите максималното качество и количество, когато пазарувате храна

Качествена храна без излишно оскъпяване

На пазар късно през деня

Пазари­те са идеални за купуване на плодове, зеленчуци, сирене, месо и редица други неща – продукцията често е по-прясна, защото е отглеждана близо до дома ви или защото е набрана и пакетирана съв­сем скоро. А когато посетите пазара в правилното време, може би ще успеете да занесете вкъщи любимите продук­ти с голяма отстъпка. В края на деня пред търговците стои перспективата да закарат обратно непродадената стока или да я изхвърлят. А те мразят да пра­вят това. Затова са склонни да ви дадат оставащите продукти на намалена цена.

Спестете

Хранителните компании искат да вярвате, че ви правят услуга, като ви предлагат пакети с предварител­но измита салата и индивидуални пор­ции супа или макарони със сос. Всъщ­ност просто търсят начин да ви вземат повече пари. Купете си отделно всички съставки за салатата вместо готово па­кетирани салати и супи; и си вземете макарони, сос за тях, зърнени закуски и други храни в нормални, а не в малки опаковки. Отнема само няколко минути сами да си измиете салатата и да разпреде­лите храната на пор­ции в няколко ку­пи – и няма да пла­щате допълнително за удобство, което в действителност не ни е необходимо.

Съхранявайте бирата на тъмно

Ако обичате да пиете бира, можете да спестите пари, като се възползвате от този съвет на познавачите на вина. На­правете си „бирена изба“. Намерете хладно, тъмно помещение, където да оставите касите с бира, без да ги мести­те след това – при тези условим тя ще се запази свежа 6 месеца. Когато започнат летните разпродажби, си купете на едро от всичките си любими марки.

 

 

Здравословното хранене не е само мода

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар