Дар от природата: Броколите помагат при запек, потискат растежа на тумори

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Няма по-вкусен и полезен зеленчук от броколито

 

броколи

Хапвайте повече броколи за добро здраве

Дали ще го добавите в салата, дали ще го сложите в манджата или ще направите сок от него, важно е да не пропускате ден, в който да хапнете от вкусния и полезен зеленчук. А защо и за какво е полезен, четете тук.

Храносмилателна система: Както всички кръстоцветни зеленчуци, броколито насърчава доброто здраве на дебелото черво, защита е и срещу запек и рак на дебелото черво.

Нарушения на очите: високото антиоксидантно ниво в броколите насърчава цялостно доброто здраве и е най-добрата защита срещу очни заболявания. Лутеинът в броколито е особено полезен за защита на свързаната с възрастта дегенерация на макулата.

Имунна система: Само половин чаша сок от броколи на ден ще предостави повече от необходимия ви за деня витамин С, който помага за засилване на имунитета и се бори с много заболявания.

Рак на простатата:Индол-3-карбинол в броколито е забележително съединение, което се бори с рака, но не само с рака на гърдата, то е също така полезно в борбата срещу рака на простатата.

Кожа: Високата концентрация на сулфорафан в броколито помага да се повишат способностите за детоксикация на черния дроб. Помага на кожата да ремонтира повредите причинени от прекомерно излагане на слънце.

Стомашни разстройства: Високото съдържание на сулфорафан в броколито може да помогне да се отървете от Helicobacter Pylori, която е отговорна за пептичната язва. Той също така помага и при други нарушения на стомаха като гастрит, езофагит и лошо храносмилане.

Тумори: Полезното вещество Sulforaphane се намира в изключително висока концентрация в броколито. То подпомага за изработването на детоксикационни ензими, които могат да помогнат за намаляване на размера на туморите.

витамин B17

Оригиналният витамин B17

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар