10 минутен грим

Времето те притиска? Замени разточителните действия пред огледалото с няколко бързи стъпки, с които да поставиш точния акцент.

Слънчев тен

Нанеси изравняваща база с лифтинг ефект върху клепачите – тава ще озари погледа и ще направи грима по-дълготраен. Само върху подвижния клепач (до гънката) постави сенки в бежово, шампанско или ванилия и прелей леко към веждите. Затопли тена с бронзираща пудра върху скулите, слепоочията и челюстта. Един пласт спирала е достатъчен за през деня.

Гланц ефект

Още преди кремът за лице да е попил напълно покрий лицето (заедно с клепачите) с тънък пласт дълготраен фон дьо тен и заглади хубаво с пръсти, за да уеднаквиш основата. Покрий клепачите с кремообразни сенки в два допълващи нюанса (работи с безимения пръст, с фина апликатор или плоска четка от изкуствен косъм). Подчертай миглите с два пласта спирала, а върху устните сложи ненатрапчив гланц.

Вкусни устни

Уплътни веждите с цветна пудра или сенки за вежди, близки до естествения цвят на косата ти. Изтегли тънка черна линия в основата на миглите, удебели леко в последната 1/3-а, без да излизаш извън окото и да заостриш края твърде много. Целта е да стои естествено, а не драматично! Акцентирай устните с покривно червило в цикламено, фуксия или гренадин.

Клубен поглед

Ако имаш чувствителна кожа, коригирай несъвършенствата с покривен фон дьо тен, който има лека и пластична текстура, която не се напластява върху кожата. Придай опушен вид на клепачите, без да излизаш твърде много от гънката на окото. Залепи изкуствени мигли, изчакай лепилото да изсъхне и с помощта на туш и тънка четка уплътни линията на миглите, за да придадеш завършен вид на окото.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар