10 години по-малко с 10 лесни трика

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки ден спазвайте нашите десет съвета за подмладяване – огледалото скоро ще ви увери, че сте на прав път!

1. Изяждайте по един портокал на ден.

На всички ни е известна поговорката „Една ябълка на ден, държи доктора ­далеч от мен“. Не я поставяме под съмнение, но предлагаме на вниманието ви и прекрас­ния оранжев портокал, защото той ни набавя 75 г витамин С, с което ефикасно се забавя появата на бръчки по лицето. Същата работа ще свърши 1 грейпфрут, 1 киви или шепа ягоди.

2. Забравете за белия хляб.

Особено ако сте от тези 30% жени, ко­ито страдат и на зряла възраст от акне. Изследванията сочат, че белият хляб и „белите“ макарони стимулират хормоните, отговорни за производството на себум.

3. Забравете захарта.

Неслучайно хората, страдащи от диабет, се оплакват от преждевременно остаряване на кожата. Захарта е в осно­вата на гликацията – един от основните механизми на остаряването, свързан с появата на протеини, които се наслагват в клетките и ги „задръстват“.

4. Пийте много вода.

За да запазите еластичността на кожата си, трябва да пиете 6-8 чаши вода на ден. Хидратираната „отвътре“ кожа запазва младежкия си вид. Ако рабо­тите в помещение с климатик, увеличете още повече консумацията на вода.

5. Използвайте полезните масла.

Подправяйте салатата си със зехтин и не използвайте растителни масла особено от рапица или соя, защото има голяма вероятност да съдържат ГМО. Така ще подпомогнете подобряването на липидния състав на организма и ще предотвратите изсуша­ването му „отвътре“. Не забравяйте и сусамовото масло, което е силен антиоксидант, способен да неутрализира един от свободните радикали, отговорни за остаряването на кожата – пероксинитрита.

6. Овлажнявайте кожа­та на лицето.

Всяка сутрин нанасяйте хидратантен крем на почистеното си лице. Освен че го снабдява с влага, този продукт намалява мимическите бръчки. Много подходящи са кремовете, обогатени с цинк, калций и сяра (която успокоява чувствителния епидермис).

7. Заложете на витамин А.

Набавете си дневен крем, който съдържа ретинол (витамин А) – той сти­мулира производството на колаген и така подобрява еластичността на кожата.

8. Удължете по­чистването от грима.

Нанесете но лицето си голяма доза от вашето обичайно почистващо средство и си направете масаж с кръгови движения в продължение на 1 минута. След това отнемете продукта с памучен тампон или изплакнете кожата. Така ще освободи­те клетките си от натрупаните през деня нечистотии и бактерии, а освен това ще подсилите микрокръвообращението.

9. Наслагвайте продуктите.

Без колебание употребявайте различни козметични продукти, за да постигнете добро хидратиране на кожата. Започвайте от по-леките и завършвайте с по-богатите на различни съставки в този приблизи­телен ред: лосион, серум, дневен крем или слънцепредпазно средство, ако сте изложени на слънчевите лъчи.

10. Практикувайте йога

Тези упражнения успокояват духа, намаляват напрежението, отпускат мускулите на лицето и по този начин забавят появата на бръчки.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар