Как да прикрием несъвършенствата по тялото?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Проблем: прозиращи под кожата капиляри

Решението: Най-добре е да се консултирате със спе­циалист, който да прецени дали при вас този козме­тичен дефект изисква лекарска намеса. Избягвайте сауната и парната баня.

Бърза помощ: Автобронзантите. Те намаляват силния контраст между цвета на кожата и този на вените. Допълнителна помощ: Специални гри­мове за тяло. Те са дълготрайни и водоустойчиви. Преди да нанесете телесен фон дьо тен, използвайте за основа зелен коректор върху веничките. Така ще неутрализирате синкаво-червените досадници.

 

Проблем: окосмяване

Решение 1: Най-бързо и без­болезнено е бръсненето (задължително с пяна – тя служи като защитен филм върху кожата и позволява на ножчетата да се плъзгат по-добре). Основното правило е да следвате посоката на растежа около бикини зоната, при краката – срещу растежа, а под мишниците – коси и къси движения със самобръсначката.

Решение 2: Депилатоари. Но не ги из­ползвайте, ако сте с чувствителна или раздразнена кожа, тъй като те имат високо рН! И не пропускайте теста за поносимост (при сгъвката на лакътя), преди употребата на всеки нов продукт. Предимството на депилиращите кремове и спрейове е, че с тях косъмче­тата не боцкат толкова при израства­не в сравнение с бръсненето.

Решение 3: Кола-маската и епилаторът. Те осигуряват до две седмици почивка от нежеланото окосмяване, но при тях често се появяват зачервявания. Тогава на помощ идват успокояващата козме­тика с алое вера или лайка и раздразне­нията отшумяват след ден-два. И още: отстранявайте мъртвата кожа от епилираните места, за да не се получа­ват враствания.

 

Проблем: пъпки по гърдите и гърба

Решението: Обърнете се към професионален , козметик, който ще почисти засегнатите зони с качествена козметика и спе­циални уреди. Особено ефективни са маските с лечебна кал, тъй като те „изсмукват“ замърсяването от запушените пори. Вместо сапун използвайте нежен душ-гел със стой­ност 6.5 рН. Правете пилинг на гърба и деколтето веднъж седмично.

Важно: Лосионът ви за тяло не бива да съдържа вещества, които благопри­ятстват образуването на комедони (ланолин или зехтин например).


Проблем: сухи и напукани ходила

Решението: Редовен педи­кюр. Започнете с 10-минутно накисване във вана за крака. Температурата на водата трябва да е между 35 и 38 граду­са. Отстранете загрубялата кожа с пила или пемза (оставете боравенето с кюре­та на професионалистите). Следват масажиране с ексфолиант и изплакване, скъсяване и оформяне на ноктите и избутване на кожичките с дървена шпатулка. За финал – Втриване на крем за крака с масло от карите или уреа.

 

ПОЗИРАЙТЕ ГОЛА КАТО МУЗА…ето как:

  • Позирайте като професионалните модели! За целта трябва да изложите тялото си на подходящо осветление.
  • Когато сте прави: Извийте едното рамо леко напред. Краката са разкрачени на ширината на раменете, гърбът е изправен, а коремът – стегнат.
  • Когато сте седнали: Дръжте гърба изправен, стъпалата докосват пода, като петите застават точно под коленете, които са прибрани едно до друго и сочат напред.
  • Когато сте легнали: Легнете по гръб с ръце зад тила. Краката са кръстосани един върху друг, тазът е извит леко на една страна.

 

Как да подобрим кръвооросяването на крайниците

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар