Кое се отразява добре на гърдите?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Набиващи се в очи или дискретни – все едно, ние искаме гърдите ни да са тонизирани и наперени. Предлагаме ви пълна програма, съставена от специални грижи, гимнастика и полезни съвети за идеална гръд

Гърдите са един от най-прелестните женски атрибути, независимо от това дали са кръгли или конусовидни по форма, дали приличат на ябълки или на круши, дали са еротични или майчински… Все едно те винаги вълнуват и предизвикват желание у мъжете като вечен символ на женствеността. С течение на годините гърдите се променят поради хормонални влияния й от възрастта.

НЕ ВСИЧКИ МЪЖЕ СИ ПАДАТ ПО ЕДРИТЕ ГЪРДИ

На 20 години младите гърди гордо стър­чат. След 50 години гледката не е същата. Повече късмет имат слабите жени, тъй като техните гърди не тежат толкова и има по-малък риск от увисване. Големите гръдни обиколки са много привлека­телни за мъжкия свят. Достатъчно е да споменем успеха на актриси като Моника Белучи сега или Бриджит Бардо през 60-те години. Парадоксално, някои млади мо­мичета с«големи гърди не се възприемат добре и даже получават комплекси. Да уточним все пак, че не всички мъже си падат по пълните деколтета. Половината от тях откровено предпочитат малките женски гърди.

ГЪРДИТЕ ДНЕС

Днешните млади жени имат по-големи гърди от предишните поколения. При­чините могат да се открият в по-доброто хранене и влиянието на хормоните, но също така и в пластичната хирургия. По­вечето жени с малки гърди са щастливи с това, което природата им е дала, но има и такива, които не са доволни. Преди два­десетина години малките гърди бяха на мода, днес женствеността се отъждествява с пищния бюст.

Гърдите служат и за кърмене – функция, която жените приемат по различни начи­ни. Някои изживяват периода на кърмене като истинско щастие, докато други се чувстват смутени от тази силна близост с детето. Има и млади жени, които избират да не кърмят, за да запазят гърдите си. Обвити с фина, гладка кожа, те са обект на желание и сексуални фантазии. В психоа­нализата гърдите се свързват с либидото. Бебето, което суче, не само задоволява глада си, но и изпитва голя­мо удоволствие. При възрастните те са еро­тичен атрибут с голямо значение в любовната игра и събуждането на желание у жената.

Защо жените искат силиконови гърди?

Защото искат да се харесат на мъжете. Някои жени изживяват тежко малката си гръдна обиколка и това предизвиква у тях лошо самочувствие. Пластичните хирурзи се стремят да създадат хармоничен силует и да увеличават гърдите по разумен начин. А и самите жени рядко се стремят към прекалени размери. С изключе­ние на тези, които пристъпват към тази промяна, за да привле­кат вниманието върху себе си.

Както казва Фройд: „Това са малките съч­ки, с които подпалваме големия огън“.

ГРИЖА ЗА ГЪРДИТЕ

С годините гърдите загубват своята еластичност. Тяхната кожа е по-фина и чувствителна от тази на лицето. Върху нея пада в по-голяма степен тежестта на хор­моналните влияния – полово съзряване, бременност, кърмене, менопауза. При пе­риодичните промени в обема на гърдите по кожата се появяват стрии. Не всички жени са засегнати от този проблем – това зависи от качеството на кожата и нейната еластичност.

През менопаузата се забелязва намаляване на обема на гърдите, особено ако не се приемат хормонални лекарства. Но всич­ко е индивидуално и е напълно възможно една жена да запази за цял живот гърдите си хубави.

 продължение…

 

 

 

Секси стегнат бюст? Мисия възможна!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар