Има решение за косопада!

промоции

Ако линията на косата ви отстъпва назад по-бързо от армията на Наполеон, не бързайте да се предавате, подкреплението е на път. Открити са нови начини за лечение, които връщат надеждата на много хора.

Kосата не може да опада за една нощ, макар че често имате точно и това чувство.

Тя започва да расте по-бавно след 25-ата година и при двата пола. Типичната за мъжете линия на оплешивяване започва да се появява при 50% от мъжете след 50 години. Ако при жена косата започне да се разрежда преди менопаузата, това обикновено е свързано с някакъв здравословен проблем. По-бързият растеж на косата на жените се определя от естрогена.

 

Животът след регаина

Регаинът, който се прилага два пъти дневно, няма да накара косата ви отново да порасне, но може да намали косопада. Започнете да го използвате веднага щом забележите, че косата ви започва да се разрежда.

Въпреки че няма да накарат пустинята да разцъфти, съществуват два препарата, които забавят оплешивяването почти при половината от използвалите ги. Миноксидил (регаин) е свободнодостъпен препарат и единственият, който е официално одобрен и разрешен за употреба от мъже и жени с оплешивяване. Възможно е да раздразни кожата на главата и ако лечението се прекрати, постигнати-те резултати ще изчезнат.

За да получите най-добър резултат, започнете да използвате регаин, преди загубата на коса да е станала твърде сериозна. Има най-добър ефект върху оплешивяващите участъци на върха на главата, но няма особен резултат по линията на оплешивяване от челото нагоре. Изследванията от компанията производител показват значително израстване на косата на върха на главата при мъже от 18 до 49 години след четиримесечно използване на регаин.

Финастерид (пропециа) са таблетки, които могат да се закупят само с рецепта, и са предназначени само за мъже. Също като регаин трябва да се приемат непрекъснато за постигане на траен ефект. Възможно е да понижат либидото.

Друго лекарство за борба с оплешивяването е дутастеридът (аводарт), произвежда се в Европа и може да се поръча по интернет. Подобно е на финастерида.

В момента се разработват няколко нови продукта. Трикоминът е препарат, който се втрива в скалпа и стимулира космените фоликули. Не се повлиявайте от изкушаващите обещания за невероятен ефект на рекламите на подобни препарати, а се консултирайте с лекаря си, преди да ги използвате.

 

7 причини, заради които косата окапва!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар