За и против инжекциите с ботокс

Какви са възможностите, ако искате да предприемете по-сериозни мерки, за да възвърнете младежкия вид на кожата си?

 

Инжекция с ботокс

Ботоксът е силна парализираща отрова, която в малки количества е безопасна. Поставя се в зоната около устните, очите (пачи крак), челото и шията. Ботоксът действа, като се свързва с нервните окончания на мускулите и ги парализира. Щом мускулът се обездвижи, бръчките се изглаждат.

 

ЗА

Умореният, ядосан израз на лицето изчезва. Поставянето на инжекцията отнема три минути и не оставя следи. Използва се само местна упойка, за да се намали болката при убождането. Отокът, който се появява, изчезва до половин час, а резултатът става видим след 2 дни до 2 седмици.

 

ПРОТИВ

Доста смущаващ е фактът, че в тялото ви се инжектира смъртоносна отрова, която в по-големи количества би могла да ви парализира от главата до петите. Употребата на ботокс с козметична цел не е лицензирана в някои страни. Неправилното поставяне може да доведе до увисване на веждите или клепачите, но това се случва са мо при 2% от хората и обикновено може да се коригира.

 

КОМЕНТАРЪТ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ

Ефектът от инжекцията има продължителност от три до четири месеца, след което процедурата трябва да се повтори. В крайна сметка излиза, че ще спестите много повече, ако си направите лифтинг на лицето.

 

Вече има и българи страдащи от синдрома на Майкъл Джексън!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар