С какво трябва да се съобразим преди да си купим уреди за фитнес вкъщи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сега повече от всякога търсим начини да сме във форма. Спортуването у дома може да свърши работа сред натоварения график, който има съвременната жена, но как да разберем точно от какво фитнес оборудване имаме нужда? Има изобилие от избор на фитнес уреди за дома: тежести, уреди за кардио натоварване, фитнес съоръжения за загуба на тегло, постигане на издръжливост и стягане на мускулите в удобството на вашия дом. Трудно е да се реши от къде да се започна, затова в списъка по-долу ви предлагаме няколко идеи за това какво да вземете под внимание, преди да купите оборудване за фитнес вкъщи.

Ще използвате ли уреда наистина?

Преди да купите нещо, не забравяйте това: Започвате с нещо, което никога не сте опитвали преди и може да се окаже, че няма да успеете. Това не означава, че не трябва да купуват неща, които ви интересуват, но имайте в предвид, че самото закупуване на оборудването не е гаранция ще го използвате. Помислете за дейностите, които ви доставят удоволствие и няма да ви натоварват прекалено много и да започне от там. Например, ако не обичате велотуризъма, велоаргометърът няма да бъде най-добрият избор за вас. Започнете с малко. Инвестирайте в добър чифт обувки и гири. Опитайте с видео упражненията, които се предлагат в интернет, за да разберете какво ви харесва и така  ще спестите излишно харчене на пари за ненужни вещи.

Какъв е вашият бюджет?

Това е смешно, знаем, но когато искате нещо, за което трябва да платите е  добре първо да планирате вашия домашен фитнес, да за знаете точно колко ще трябва да похарчите. Важно! Уредите не трябва да бъдат скъпи, а трябва да бъдат качествени и по-комплексни, т.е  да натоварвате по-голяма група мускули.  Ако бюджетът ви е ограничен помислете за упражнения с топката,  въже или няколко различни комплекта гири. Ако разполагате с повече пари, можете да помислите за мини вариант на домашна фитнес зала или по-прецизно кардио оборудване, като бягаща пътека тренажор.

Какво обичате да правите?

Много от вас купуват неща, защото другите ги купуват. Например, ваш приятел казва: „Купих си пътека за бягане и съм доволен!”. Не се решавайте обаче на такава покупка ако междувременно ненавиждате джогинга. Няма съвършени упражнения. За всички се изискват усилия и енергия. Не забравяйте обаче, че една дейност е толкова по-ефективна, колкото повече ви харесва и я правите с удоволствие. Колкото повече ви харесва нещо, толкова по-често ще го направите и толкова усърдно ще работите в тази насока. Опитайте се да остане в съответствие с вашата „фитнес личност“ . Ако харесвате динамиката, опитайте с въже или с велосипед. Обичате да плувате? Отидете на басейн или се запишете на водна аеробика, където ще ви се предложи разнообразие от  избор за упражняване, ще бъдете в компания с повече жени и няма да ви е скучно да тренирате вкъщи сама.

Колко място имате вкъщи?

Това е често пренебрегван въпрос. Идеята за домашен фитнес е готина, но какво ще стане ако няма къде да го сложите? И ако вече сте го купили уреда, какво ще го правите? Имате празен гараж – това е страхотно, но ще го използвате ли като фитнес, когато навън е 40 градуса? Ще се съгласи си съпругът или приятелят ви да прескача степера всеки път, когато се опитва да стигне до банята?

Не се хващайте на въдицата на рекламите

Има хора в този свят, които ще ви обещаят всичко, само за да ви накарат да си купите техните продукти. Опитайте се да избягвате продукти, които обещават скандални резултати с много малко усилия (например “ Свалете 10 кг. само за няколко минути на ден!“). Не наблягайте и на уреди, които работят само една мускулна група. Например, заложете на топката, която можете да използвате за основните групи мускули, намаляване на теглото и упражнения за баланс, отколкото на една притурка, която работи само за корема. Много често най-рекламираните продукти са скъпи, а можете да получите по-ефективни тренировки с основен набор от гири и добри, качествени упражнения.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

1 коментар

  1. PulseGymShop says:

    За мен ползите от домашна фитнес тренировка са повече от много и достатъчни. Имам закупени бягаща пътека и велоергометър и ги използвам редовно. Поддържам страхотно тяло и не съжалявам за инвестицията във външния ми вид и доброто здраве. Доволна съм от уредите, закупих ги от фитнес онлайн магазин PulseGymShop на страхотни цени!

Добавете коментар