Събери енергия за зимата с ето тези нетнрадициони, но изпитани методи

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Лятото си отиде, но все още се радваме на топли и слънчеви дни

Добре ще е точно сега да се постараем да се „запасим“ с енергия, която да ни стигне за дългите зимни вечери.

Фън-шуй ни учи, че във всеки човек бушуват енергиите на пет стихии. Само че те не са разпределени равномерно: при някои не достига Дърво, при други – Метал, при трети е отслабена Водата…

Какви са точно вашите стихии може да каже само майстор по фън-шуй, след като състави натална карта (в източната традиция тя е условен аналог на европейската астрологическа прогноза).

Ако обаче ви е необходимо приблизително ориентиране, то по датата си на раждане, и по-точно – по сезона, всеки може приблизително да изчисли коя стихия се нуждае от подкрепа. След това е добре да помислите как да укрепите недостигащата ви енергия, за да може цяла година да не ви липсват бодрост и сили.

Универсалната препоръка към всички е, че през лятото следва да се усилва Водата. Къпете се и плувайте, пийте колкото може повече течности.

В облеклото Водата се поддържа от синия, черния и небесносиния цвят; от аксесоарите изберете прозрачните стъклени украшения.

Храната също съдържа различна енергия. Към необходимата ни водна стихия се отнасят свинското, всякакви морски дарове: от мекотели до морско зеле, риба, бъбреци, бобови и плодове с костилки (слива, вишна, маслини).

Необходимо е и повече да общувате и да пътешествате: контактите и придвижването са под покровителството на Водата. Особено важни са тези съвети за хората, родени през лятото: при тях поначало Водата е отслабена.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар