Мъжките страхове, които ТОЙ никога няма да си признае

Когато дойде времето за женене, не малка част от мъжете изпадат в тих ужас

И това е така, защото за тях бъдещето е все по-неясно и по-неясно. Те едва ли ще си признаят, но обикновено е така. Хубаво е дамите да си изяснят ситуацията, да се опитат да помогнат на любимия си да преодолее своите фобии и така да спомогнат за създаването на семейство.

Страх от отговорността

Отговорният мъж е наясно, че след сватбата няма да може да задоволява напълно капризите си – кола, нови дрехи, футбол, приятели. След встъпването в брак той попада в зависимост не само от своите потребности, но и от тези на съпругата си и на бъдещите си деца. Не е лесно морално да се издържи на такова ограничение. При това се намесва и материалната страна – налага се да се търси по-високоплатена работа, да се проявява повече търпимост, да се поемат допълнителни ангажименти, за да може семейството „да свързва двата края“, пише вестник „Феномен“.

Изходът от тази сложна ситуация е прост. Жената, която се намира редом с такъв хиперотговорен мъж, трябва преди всичко да покаже, че също е способна да внася своя принос за благополучието на семейството. В идеалния случай тя също печели добре и споделя всички трудности с любимия.

Страх да обикне

Обикновено родителите още от пелените възпитават синовете си на принципа да бъдат сдържани, да не демонстрират чувствата си, да се държат като мъже.

В резултат някои юноши израстват с убеждението, че прекалените чувства и сантименти нямат място в сърцата им. Те твърдо знаят, че трябва да имат собствено пространство, собствено право да вземат решения и територия за маневриране и именно това им дава вътрешно спокойствие…

И изведнъж нашият герой се влюбва не на шега. Как ще постъпи в тази ситуация? Разбира се, ще страда. Защото, от една страна, с цялото си сърце иска да бъде с любимата, а от друга – страхува се да допусне жената прекалено близо до себе си, опасява се да обикне и да попадне в зависимост от нея. Подобни ситуации карат мъжа да крие емоциите си, да строи барикади по пътя към собствения си вътрешен мир, за да съхрани емоционалната и духовната си независимост.

Изходът от тази ситуация е само един: обичайте мъжа си, но не го ръководете, не го контролирайте, дайте му право на собствено пространство.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар