Безсъние, проблеми със съня и колко важен е правилния избор на възглавница

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Около една трета от населението имат симптоми на безсъние

Хората с безсъние обикновено се оплакват от:
– Сънливост, умора и лоша концентрация
– Намалена бдителност и производителност
– Мускулни болки, депресия през деня и през нощта
– Хипер емоционално състояние (напрегнатост, притесненост, раздразнителност и депресия)

Лошият нощен сън понякога зависи и от фактори, за които ние нямаме пряка вина. Но често причината за недоспиването се оказва съвсем прозаична – лош избор на възглавница, например. Разработването на ритуали и поведение, които според вас ще помогнат на съня всъщност може да има обратен ефект и да влоши проблема.

Много от нас изпитват временно безсъние от няколко дни до няколко седмици. Този вид безсъние обикновено е резултат от разни събития в живота ни, които могат да варират от влюбване, разлюбване, нова работа, смяна на дома, леглото или проблеми от различно естество.

Много успокояващо е чувство да имаш удобна възглавница, върху която да отпуснеш уморена глава. В допълнение към осигуряване на комфорт, биомагнитната възглавница осигурява необходимата подкрепа за врата и гръбначния стълб, облекчава или предотвратява често срещаните форми на болки в гърба и болки в шията.

Използването на биомагнитна възглавница по време на сън има две основни функции:
Поддръжка: От физическа гледна точка, възглавницата поддържа в правилно състояние главата, шията и раменете – това облекчава натиска върху някои болезнени точни от нашето тяло
Комфорт: От по-субективна гледна точка, възглавницата създава усещане за комфорт, което помага за получаване на добър нощен сън и чувството, че сме добре отпочинали.

Предимствата на биомагнитната възглавница са, че тя е не само осигурява комфорт, но се грижи и за здравето. Тя ще подобри качеството на съня, но ликвидира главоболието и мигрената, премахва стреса, улеснява микроциркулацията на кръвта и успокоява кожата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар