4 причини за кървене между менструациите

Четири са основните причини, поради които може да ти се случи да получиш кървене между менструациите.

1. Правила си твърде бурен секс.

В резултат на такъв бурен секс са възможни няколко капчици кръв. Те са причинени от раничка на вагиналната стена или шийката на матката. Кървенето трябва да спре след няколко часа, а раничката да се излекува от самосебе си.

2. Заразила си с полово предавана болест.

Лекото периодично кървене може да е симптом на хламидии или гонорея (други знаци на тези заболявания са болки в областта на таза и плътно, жълтеникаво вагинално течение, но повечето жени нямат никакви оплаквания). Ако си правила секс без предпазни мерки, отиди на преглед при гинеколога си, защото нелекуваните болести могат да увредят детеродните функции.

3. Започнала си противозачатъчни.

Преминаването към взимане на хапчета или лепенки може да предизвика леко кървене. То се получава, защото организмът ти се приспособява към синтетичните хормони. Посети гинеколога, който ти е предписал хапчетата, ако кръвта е повече от няколко капки, или кървенето продължи над три месеца – може да се окаже, че хапчетата, които взимаш, не са подходящи за теб.

4. Бременна си.

До 25% от жените получават леко кървене през първите три месеца на бременността си. Виж дали това е твоят случай с тест за бременност и след това провери отново резултата с посещение при лекаря си.

 

 

Опасни връзки – Най-честите болести на удоволствието

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар