Слънце, цигари и алкохол водят до рак

Пушенето като рисков фактор

„Удоволствието“ от пушенето с времето ста­ва най-важната причина за развитие на рак. Пушенето предизвиква почти 90 процента от рака на белия дроб, а тъй като пу­шенето е в основата и на много други видове рак, общо около една трета от всички случаи. Рискът за рак на белия дроб нараства с всяка ци­гара и зависи от възрастта, в която човек се е пристрастил към пушенето: при пушачите, ко­ито са започнали да пушат редовно на 15-годишна възраст, рискът от рак на белия дроб е пет пъти по-висок, отколкото при тези, които са започнали на 25. Който пуши до десет цигари на ден носи пет пъти по-висок риск, който пу­ши над 35-четиридесет пъти. Едва петнадесет години след преустановяване на пушенето се достига рисковото ниво на един непушач. Пушачите на пури и лула носят „само“ около че­тири пъти по-висок риск от рак на белия дроб в сравнение с непушачите, но пушачите на пура за­боляват по-често от рак на устната кухина и хранопровода, а пушачите на лула от рак на уст­ните и езика. Непушачи, които в продължение на години са па­сивни пушачи край своите партньори или на ра­ботното си място, също носят повишен риск. Затова много страни вече са въвели законови мерки за защита на непушачите.

Слънчевите лъчи като рисков фактор

Сигурно е, че ултравиолетовите лъчи играят роля в развитието на рак на кожата. Прекомер­ното облъчване от слънце, кварцова лампа или солариум в продължение на години, понякога до слънчево изгаряне, чувствително повишава опасността.

Алкохолът като рисков фактор

Многобройни изследвания се доближават до съмнението, че алкохолът повишава риска от рак. Алкохолът или по-точно фузеловото масло в спиртните напитки и танинът в червеното вино в течение на десетилетия са рисковите фактори за развитието на рак на устната кухи­на, гръкляна, хранопровода, черния дроб и задстомашната жлеза. Злоупотребата с алкохол засилва действието на тютюневия дим: това двойно натоварване повишава риска от раково заболяване 20 до 40 пъти.

Освен да намалим рисковите фактори, можем да предпазим организма си от канцерогенни влияния и чрез биологично чисти продукти като хранителната добавка 132 (Germanor 132). Той е уникално съчетание от три витални медицински гъби, изключително богати на естествен германий, известни в цял свят с действието си против най-страшните заболявания, включително и ракови.

ГЕРМАНОР 132 е създаден в съответствие с набралото световна слава откритие на японския учен, проф. д-р Казухито Асаи. Проф. Асаи прави истинска революция в научния свят, след като открива органичния германий, който бързо е обявен за универсално лекарство, способно да победи и най-тежките оплаквания.

Уникалният биоактивен комплекс от гъбите Шийтаке, Майтаке и Рейши са богати на полизахариди с уникална структура, които са естествен източник на елемента германий. Прилагайки своята формула, проф. Асаи и неговите ученици успяват да излекуват милиони хора, страдащи от най-тежки заболявания.

 Злоупотребата с храна и лекарства може да доведе до рак

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар