Твоите очи – уморени или красиви?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Хората прекарват най-много време, гледайки те в очите. Да, това важи и за мъжете. Караш ли твоите да изглеждат уморени? Тъжни? Или секси? Разбери веднага тук!

Не че бихме дръзнали да пренебрегнем силата на червилото – никога не бихме допуснали такова кощунство! – но когато времето за гласене е кът, а искаш да изглеждаш страхотно, е най-добре да се концентрираш върху очите. Неотдавнашно изследване проследява как жените взаимно оценяват нивата на красотата си и открива, че през 60% от времето ние разглеждаме зоната на очите. Искаш ли да направиш така, че твоите очи да изглеждат по-добре? Веднага се позиционирай пред огледалото и си задай няколко ключови въпроси.

Караш ли очите си да изглеждат…

…приятелски настроени?

Това, което ще ти разкрием, определено не е новина за Тайра Банкс – тя е откривателката на термина smize, който означава усмивка с очите. Очите игра­ят огромна роля в предаване­то на емоции. И принципно по- големите изглеждат по-приятел­ски настроени, както и тези без бръчки и тъмни кръгове. (Канад­ско изследване показва, че дори 5-месечните бебета ги намират за по-очароващи, нали си забеляза­ла как дребосъците се втренчват в очите на някои хора.) Добрата новина е, че в не толкова прекрасните ти beauty дни можеш да „излъжеш“ и с помощта на малко грим да се сдобиеш с чифт жизне­радостни очи. Ето триковете за това.

Използвай сенки и моливи в зеле­ната гама вместо стандартни­те топлокафяви и черни – те ще изтрият червенината в зона­та на очите, която те кара да изглеждаш раздразнена, ядосана или уморена. Ако светлозеленият грим не ти е по вкуса (внимание, ако си с жълтеникав тен, опре­делени тонове зелено може да ти придадат изтощен и твър­де сериозен вид), опитай тъмен тон като маслина или петрол. И не прекалявай със спиралата върху долните мигли. „Прекале­но многото спирала или молив отдолу сваля оптически очите и прави физиономията тъжна“, твърди гримьорът от Ню Йорк Ник Бароуз. Към което ние при­бавяме, 41 този грим подчертава бръчките и тъмните кръгове под очите и съответно състарява, така че ако нямащ бебешки свежа и гладка кожа, го пропусни. Ако си недоспала, се гримирай минимал­но – изтегли тънка очна линия във външната 1/3-а на горния кле­пач, сложи малко бели или перлени сенки върху изпъкналата част на арката под веждите и завърши със спирала върху горните мигли. Ето че изглеждаш приветлива и насърчаваш околните да те при­ближат и заговорят.

Блясъкът на звездите

 

Питала ли си се как така очите на Блейк Лайвли изглеждат толкова горещи без вездесъщите черни сенки, които толкова старлетки (и обикновени момичета като теб и нас) обожават? „Използвам лек блясък около очите й, за да ги накарам да изпъкнат, без да натежат“, казва гримьорката й Ейми Талиамонти. За да го опиташ и ти, нанеси сенки в шампанско върху целия горен клепач, после тъмнокафяви или тъмносиви в сгъвката на клепача. След това очертай долните мигли и осветли вътрешните ъгълчета на окото с блестящи сенки, финиширай със спирала.

…тъжни?

Както вече стана дума, очи­те ти могат да те накарат да изглеждаш в кофти настроение когато не си. Основният винов­ник за това е червенината, коя- . то кара околните да те възпри­емат като нещастна и отнема от привлекателността и здраве­то ти в техните очи – извод, до който е достигнало проучване на университета на Мериленд в Балягамор. Това обяснява защо нови­те лентички, избелващи зъбите, в Холивуд са именно очните кап­ки против зачервяване. Огромна част от звездите ги използват, за да изглеждат свежи, красиви и блестящи на снимките. Къде е уловката обаче? Знаеш, че винаги има такава. „Капките работят, като свиват кръвоносните съдо­ве, и ако ги употребяваш посто­янно. очите ти правят контра- реакция и след като ги спреш, те стават още по-червени“, обяс­нява Уенди Лий, доктор и асис­тент в катедрата по офталмология в университета на Маями. За ежедневна употреба тя препоръчва капки, тип изкуствена съл­за, които се борят е червенината чрез хидратация. Дните, в кои­то очите си почиват от кон­тактни лещи, алкохол и цигари, също ги правят по бели и блестящи. А ето и добрата новина, коя­то оставихме за най-накрая: у нас също има капки против зачервя­ване – „Афомил“, които са на рас­тителна основа, следователно – подходящи за по-продължителна употреба.

…секси?

Каквото и да е мнението ти за цялата врява, вдигана около сес­трите Кардаишн, едно не може да им се отрече: те знаят как да боравят първокласно със суперобемните мигли. Гъстите и дъл­ги такива карат очите да изглеж­дат по-големи, а това играе Огро­мна роля в представата ни за сексапил. За щастие в момента разполагаме е доста начини да се снабдим с големи, гьсти и изкуси­телни ресници – от миглоизвивачката до изкуствените мигли. Най-важното е да сложим спира­лата по специфичен начин: не от основата, изтегляйки към върха, а да я напластим в края на косъм­четата, уголемявайки оптичес­ки окото. Разбира се, разширени­те зеници са водещото средство да изпращащ прелъстителни сигнали, но единственият начин да ги постигнеш, е да пребиваваш 6 тъмно помещение (кокаинът е категорично Don’t!).

…уморени?

Ако колегите ти коментират, че изглеждаш уморена (Добре де, сно­щи изгледа цял сезон на „Как се запознах с майка ви“), най-вероятно причината за това са тъмните кръгове под очите ти и подпухна­лите клепачи. Ако проблемът е постоянен, едно от решенията за него е да смениш начина, по който спиш. „Ако спиш с лице, забоде­но в дюшека, гравитацията кара телесните течности да се прид­вижват към околоочната зона“, твърди дерматологът Патриша Фарис. „Когато главата е вдиг­ната върху възглавница, те се оттичат надолу.“ Ако се събуж­даш с подпухнали очи, си пази в хладилника замразени кубчета с черен чай и лайка, с които маса­жирай клепачите няколко мину­ти след събуждане, за да намалиш чувствително подуването.

Тъмните кръгове обикновено са предизвикани или от пигмента­ция на кожата в тази зона, или от сините вени отдолу, кои­то прозират. Открий какъв е случаят при теб, като внима­телно опънеш кожата с пръст. Ако цветът не се промени, ста­ва въпрос за пигментация, но ако кожата стане по-светла, зна­чи проблемът се дължи на вени­те. Хидрохинонът ще ти помог­не да изсветлиш първите, а за вторите опитай колаген-стимулиращите съставки като ретинол и пептиди. Маските с пробиотици за девитализирана кожа са един прекрасен и суперефективен начин да се бориш с всич­ки проблеми, възникнали в околоочния контур, и разбира се, един хубав коректор, дегримьор и крем за въпросната зона никога не са излишни. Лично ние сме впе­чатлени от крема Forever Youth Liberator Eye Cream на Yves Saint Laurent, чиято формула е базира­на на проучване, спечелило Нобе­лова награда.

…красиви?

Хората с изразен лимбален пръс­тен – това е тъмният кръг, къде­то ирисът среща бялото на око­то, са смятани за по-атрактив­ни. Макар че има контактни лещи, проектирани да го подчер­тават, има много по-лесен начин да го постигнеш. Избери тъм­нокафява течна очна линия, след което нанеси отгоре малко сен­ки и ги размажи, за да я омеко­тиш. Проучване от 2009-а показ­ва, че жените са смятани за най- привлекателни, когато разстоя­нието между центъра на очите им е равно на 1/2 от ширината на лицето им — избягвай прека­лено многото грим при горната част на носа, защото това ще сближи оптически очите. И пре­ди да извадиш линийката, си при­помни, че „класическата“ красо­та е надценено понятие – очите на Барбра Стрейзанд и Сара Дже- сика Паркър са опровержение на въпросната максима.

Блестящ поглед…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар