Супер его

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ
Увереност – чувала ли си това качество? То ти позволява да отидеш сама на парти и да се превърнеш в звездата на купона, както и да говориш без притеснение пред много хора, убедена в красноречието си. И не – не се раждаш с него, а го придобиваш! Как – на следващите редове.1. Подобри тена си

Сигурно по-малко от 1% от жените са доволни от кожата си. Гримьорите разкриват една малка тайна, която моментално ще освежи лицето ти. Нанеси малко коректор в тъмните ъгълчета под очите от страната на носа, както и от страната на косата. Направи същото с малките вдлъбнатинки от двете страни на носа, както и с тъмните линии, които се образуват в двете ъгълчета на устата ти.

2. Приемах похвалите

Когато някой ти направи комплимент, благодари любезно и се усмихни. Не се изкушавай да иронизираш постижението си/ външния си вид с мисълта, че това е правилния начин да приемеш похвала. Да, знаеш, че си свърши добре работа/ че изглеждаш страхотно в тази рокля. Защо трябва да се чувстваш виновна за това?

3. Дай почивка на кожата си

Сънят може да заличи много от следите на времето, които хормонът на стреса „се е постарал” да отпечата на лицето ти през деня.

4. Медитирай

Това ще ти помог­не да си по-спокой­на и с по-ясна представа за важните неща. Като под медитация няма­ме предвид нещо неимоверно сложно. Необходимо е 5 пъти в седми­цата да отделяш по 5 минути (най- добре сутрин след ставане), в които да седнеш удобно, да затвориш очи, да дишаш дълбо­ко и да се опиташ да пропъдиш всич­ки мисли от глава­та си.

5. Гледай в очите

Когато разговаряш с някого, старай се да имаш визуален контакт с него. Така другият няма да усети несигурността ти, а ако той не я вижда, значи я няма, нали?

6. Изгрей

Един от най-бързите начини да изглеждаш по-свежа е пилинг мас­ката. Можеш да направиш подобна освежаваща терапия и вкъщи. Сме­си пълномаслено кисело мляко с мед – първото е богато на млечна киселина, а медът действа изглаждащо и антибактериално. Този тип маска излющ­ва мъртвия слой клетки и освежава кожата.

7. Тренирай

Една тренировка във фитнеса на седмица ще те зареди с положителна енергия, а тялото ти ще е тонизирано. Ако пък не ти допада, избери по-дълъг маршрут до работата или отдели време за джогинг сутрин.

8. Помни хубавото

Прехвърли наум последните дни и напиши всяко мило нещо, което някой е казал или напра­вил за теб. Кога­то се почувстваш в кофти настрое­ние, погледни спи­съка.

9. Вземи решение

Когато човек има ниско самочувствие, той има склонността да прекалява с анализирането на вся­ко дребно нещо в живота си. Така вземането на решение се превръща в един безкраен и болезнен процес. А да вземеш решение, не е нещо кой знае какво – започни с цвета на коса­та си и стигни до това да се нанесеш ли при него, или не.

10. Награждавай се

Хвали сама себе си за всекидневните си постижения, колкото и малки да са те – устояла си на изкушението да излапаш цял шоколад, държала си се мило с досадната съседка. Не чакай да направиш нещо голямо, за да си позволиш „награда“ за него. Направи списък на нещата, с които си се справила, а не с това какво имаш да свършиш.

11. Изправи се

„Когато работя с моделите на Victoria’s Secret, първото нещо, което им казвам, е да приберат корема, да изправят раменете и да изпъчат гърди – казва Кейси Дюк – основател на популярния в Холивуд салон Касу Duke Fitness. – He си мислете, че е лесно – ангелските крила тежат много.“

12. Не стой пред огледалото

Колкото повече време отделяш на външния си вид, толкова ще си по-нещастна – сериоз­но, така твърдят от Калифорнийския университет. Причината е, че хвърляш прекале­но много енергия за това как изглеж­даш, а тя може да бъде използвана за други неща, кои­то ще те накарат да се чувстваш щастлива за по-дълго време.

13. Визуализирай успеха

Предcтaви си с подробности как правиш нещо, кое­то те плаши или което смяташ за невъзможно, например изнасяш дълга и напоителна реч пред много хора. Ако можеш да видиш това в детайли, учени­те твърдят, че би могла да го постигнеш и в реалността.

14. Смени цвета на косата си

Жените, които скоро са боядисали косата си или са сменили прическа­та си, са много по-уверени в работа­та и контакти­те си.

15. Забрави мазния сандвич

В момента, в който започнеш да се храниш по-здравословно, буквално ще усетиш тялото си по-леко, а себе си – по-самоуверена. Наблегни на задушените зеленчуци, рибата и много плодове, и ще видиш, че ще си доволна от себе си, а самочувствието ти ще се покачи.

16. Не се изсилвай

Датчаните се смя­тат за най-щастливата нация на земята, защото си поставят реалистични цели.

17. Спри да завиждаш

Наистина ли искаш да си уникално красива, най-забавната, най-богатата? Не, нали? Тогава защо се тормозиш с черни мисли за хората, които имат повече?

18. Напра­ви си сешоар

Фризьори твър­дят, че буквал­но забелязват как самочувствието на жената се покачва, след като е офор­мила косата си.

19. Направи го сега

Колкото по-малко неща оставяш за… някога, толкова повече ще се чувст­ваш отговорна за случващото се в живота ти.

20. Мисли за дру­гите като за себе си

Всеки път, кога­то се почувстваш грозна, глупава и банална, си напом­ни, че всеки човек има такива момен­ти. Дори и познатата ти, коя­то изглежда като модел и има страхотна работа.

21. Наблегни на положителното

Не позволявай през ума ти да мине мисълта, че не си добра в нещо. Вместо това се захвани с курса по френски, който отлагаш от толкова време, или започни уро­ците по танци, за които мечтаеш отдавна.

22. Напрегни мускулите

Кейси Дюк твърди, че мускулната треска кара хора­та да се чувстват по-силни. „Кол­кото по-усилено работят във фитнеса, толкова по-уверени се чувст­ват клиентите ми. А можеш да усетиш колко е горда някоя жена от фитнес постиженията си, щом се хвали, че има силна мускулна треска.“

23. Бъди благодарна

Нес е скъпи на благодарности – всеки жест, който можеш да покажеш, че си задължена на някого или че просто си прекарала добре с него, ще те направи по-щастлива.

24. Разчис­ти чантата си

Всяка седмица намирай три минути, през кои­то да преровиш нещата в чанта­та и портфей­ла си и да изхвър­лиш или извадиш ненужните касо­ви бележки напри­мер. Да поддържаш в ред дори малко нещо като чантата си, ти дава чувството, че контролираш живота си.

25. Дари дрехи

Споменавали сме, че да правиш добро за някой друг, често носи по-голямо удовлетворение от това да си купиш нови обувки например. Така че, ако имаш ненужни дрехи, вместо да ги хвърлиш до кофата, ги дари на дом за възрастни хора или сираци. Потърски повече информация на tulipfoundation.net и на redcross.bg.

26. Хoди повече

Изслсдване на университета McMastеr в Онтарио показва, че жените, които извървяват допълнително приблизително 3500 крачки към дневния си маршрут (около половин час нормално ходене) три дни в седмицата, се чувстват много, по-доволни и щастливи в тялото си.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар