Успех срещу петната

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Почти половината от жените над 31 години имат проблеми с пигментацията. Тези продукти от нова генера­ция обаче предлагат ефективно решение

Как действат избелващите продукти?

Пигментните петна са ре­зултат на локално хиперотделяне на меланин, а именно меланинът е отговорен за летния ни загар. Точно затова петната често се появяват  точно след отпуската, но за съжаление не изчезват от само себе си. Специалните продукти работят на два фронта: регулират синтеза на меланин и разграждат пигмента, така че да омекотят съществуващите петна.

Почистване и грижа

Увреждането на естествените бариери на кожата е една от основните причини за хиперпроизводството на меланин. За щастие можеш да възстановиш защи­тата на кожата си с помощта на подхранваща козметика. Специалните избел­ващи вещества трябва да стопират прекаленото отделяне на меланин и така ефективно да предотвратяват образуването на пигментни петна. Естествено, подходящото за твоя тип кожа средство за почист­ване е особено важно за пълноценното действие на тази грижа.

1. Експресен почистващ продукт с ексфолиращо действие One-Step Gentle Exfoliating Cleanser (Clarins, 57 лв.)

2. Депигментиращ защитен флуид за всеки тип кожа, подходящ ка­то основа за грим SPF 20 Anti-Pigment (Euceriri, 45.50 лв.)

Дневен крем

Ако по кожата ти вече са се образували пигмен­ти метна, ще ти помогнат ефективни избелващи продукти с екстракт от мая или гроздови зърна.

1. Ответна реакция Защитен дневен крем с витамин Е против хиперпигментация и намаляване на количеството меланин в епидермиса SPF15 Dermacos Anti-Spot (Farmona, 15.40 лв.)

2. Нежно маскиране Крем, намаля­ващ белезите на чувствителност, за уеднаквяване на тена SPF15 Hydra Zen Neurocalm (Lancome, 75 лв.)

3. Предпазване от лъчите Крем про­тив фотостареене SPF15 и UVA/UVB м защита Anew (Avon, 14.90 лв.)

4. Рав­номерен тен Интензивно хидратиращ депигментиращ крем с термална вода за изравня­ване тена на лицето и антиоксидантно дей­ствие Mela-D (La Roche-Posay, 30 ml, 47.80 лв.)

 

 ЛИЦЕ

Идеална за кожата на лицето е подходя­щата комбинация от различни препарати

Серум

За силен избелващ ефект може да се използват концентрирани вещества за потискане отделяне­то на меланин – серумите, които се нанасят преди крема за лице.

1. Серум за лице Swedish Spa Sea Algae (Oriflame, 19.90 лв.)

2. Серум за минимизиране на порите Derma Genese Pore Minimizer (L’Oreal, 9.90 лв.)

 

Грим

От една страна, фон дьо тенът има прикриващ ефект, което води до изравняване на тена. От друга – той може да има и предотвратяващо появяването им действие благодарение на защитните съставки в съдържанието му.

1. Матиращ фон дьо тен с фина и лека текстура и  „MatiSkin“ комплекс Color Clone Subli-Mat SPF (Helena Rubinstein, 77 лв)

2. Фoн дьо тен флуид с фини пигменти и нежен финал True Match (L`Oreal, 22.90 лв.)

 

ДЕКОЛТЕ

Тази особено деликатна зона с тънка и суха кожа е свръхуязвима на прекомерно излагане на UV лъчите

Защита и предотвратяване

През лятото областта на деколтето получава излишък от UV лъчи. Тройната програма за красива кожа включва защита от слънцето, избелване и лифтинг. Задължително е да полагаш превантивни грижи за тази нежна зона

1. Крем за шия със стягащо и регенериращо действие Advanced Extrа- Firming Neck Cream (Clarins, 50 ml, 124 лв.)

2. Изсветляващ серум за шия и деколте с витамин С White Lu- cency (ShiSeiDo, 192 лв.)

3. Стягащ серум за бюст и деколте, който се бори с първите признаци на старе­ене Beauty Bust (Oriflame, 29.90 лв.)

 

„Щом пигментните петна са се появили веднъж, не можеш да ги отстраниш напълно без никакви следи, но можеш да ги изсветлиш и да избегнеш евентуални бъдещи увреждания“ – казва д-р Жан Луи Себа, основател на козметичната фирма DR. SEBAGH.

 

РЪЦЕ

Ръцете са винаги изложени на външно въздействие и ги мием често – нищо чудно, че и за тях има риск от петна

Почистване и грижа

Когато мием ръцете си, отмиваме не само замърсява­нията, но и част от защитния липиден слой

и овлажня­ващите вещества от повърхността на епидермиса. За­това ръцете ни са особено застрашени от UV лъчите, а освен това кожата им често е суха и с недобър вид. Най-добрата стратегия е щадящо почистване, често на­насяне на крем и постепенно изсветляване на петната.

1. Крем за ръце и нокти Hand and Nail Treatment Cream (Clarins, 100 ml, 40 лв.)

2. Депигментиращ крем за откритите части на тялото Mela-D (La Ro- che-Posay, 30 ml, 47.80 лв.)

3. Маска за ръце с мас­ла Reviving Hand Treatment Mask (Oriflame, 5.50 лв.)

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар