9 начина да си секси в града

Жегата е убийствена, а ти си на работа по цял ден. Ето как да оцелееш красиво в офиса през август…

 

1. УПЛЪТНИ ВЕЖДИТЕ

Големите вежди са модерни – чудесна новина, ако притежаваш такива като на модела от снимката, но как стои въпросът, ако те са едва забележими, неравни или с дупки? Спокойно! Веждите може да бъдат променяни във всякаква форма и размер. Не е нужно да добавяш много обем там, където тойестествено липсва, а по-скоро само да подсилиш и да балансираш естествената им форма. Ако в края на арките липсват косъмчета, използвай мек молив, с който да ги дорисуваш лекичко.

2. ОЧНАТА ЛИНИЯ ВИНАГИ ПОМАГА…

Класическата й версия, комбинирана с натурални устни, е като малката черна рокля в света на козметиката – подхожда на всичко и стои много красиво. За да остане здраво на мястото си въпреки жегата, използвай водоустойчив туш или дълготраен молив. изтегли леко навън и нагоре от края на клепача, за да издължиш оптически окото. За устните избери червило в прасковенобежово или гланц, близък до техния естествен цвят.

3. …ДОЗАТА ЦВЯТ – СЪЩО

Ако усещаш, че ти липсва настроение, посегни към ярките сенки, след като си подготвила клепача с база, която да ги задържи на място. Тайната на офисната техника? Използвай само един цвят, за предпочитане с матова текстура, и то само върху подвижния клепач. Нанеси го във формата на буквата V в края на окото така, че да му придадеш котешка форма. Добави неутрално червило с полупрозрачна текстура и лек, едва доловим руж.

4. БЕЗ МАЗНИНИ

Мислиш, че кожата ти се променя през лятото? Не е точно така, защото типът на твоята кожа е предопределен генетично и понеже горещината стимулира секретирането на вода и мазнина от порите, ти усещаш кожата си по-мазна. Ще избегнеш дискомфорта, като заложиш на леките флуиди и гел-кремове без мазнини, а за да предпазиш лицето си от образуване на тъмни петна, избери продукт с UV филтър.

5. ФОКУС ВЪРХУ УСТНИТЕ

Защо? Първо, защото ярките устни правят страхотно впечатление и второ, защото придават завършен вид на грима без нужда от други продукти. Червилото ще се задържи повече време, ако избереш такова с дълготрайна формула или под формата на маркер. Не забравяй да го носиш със себе си, за да можеш да го подновяваш винаги, когато се наложи през деня!

6. УКРОТИ ГРИВАТА

Косата става все по-суха с намаляване влажността във въздуха, което я кара да изглежда безжизнена и изпръхнала. За да я вкараш отново в добра форма, трябва да я хидратираш редовно. Ако имаш плътна коса, използвай продукти под формата на подхранващи масла преди сешоара, а при тънка – сух шампоан (за обем) и лек заглаждащ серум в краищата.

7. ВЪВ ФОРМА

Конската опашка стои стра­хотно, независимо дали имаш делови или небрежен вид, това е и най-лесният на­чин да махнеш косата от вра­та и лицето си в жегите. За да стои опашката гладка и кра­сива през целия ден, изтегли кичурите през пресата преди да ги завържеш стегнато ви­соко горе. Не забравяй да из­ползваш подхранващ продукт за коса, преди да посегнеш към пресата!

8. СТОИ НА МЯСТО!

Базите и фиксиращите пудри са чудесни решения за задържане на грима върху кожата, но когато е горещо, последното нещо, от което тя има нужда, е да я задушиш с няколко пласта помада. Вместо да инвестиращ в нови продукти, използвай тонирания си крем или лек фон дьо тен и напръскай отгоре с фиксиращ спрей.

9. НЕ ЗАБРАВЯЙ ТЯЛОТО

Кожата му също има нужда от грижа, когато си в града. Климатиците не са най-добрите му приятели, защото непрекъснато циркулиращият студен въздух изсмуква влагата от повърхностния слой на Епидермиса. Втривай хидратиращ лосион всяка сутрин веднага след душа, а след като се облечеш, покрий всички открити места със слънцезащитен продукт. Не пропускай да подновиш UV защитата, преда да излезеш на обяд с колегите или да отскочиш до близкия магазин в обедната почивка!

 

 

Летните навици вредни за гърдите ти

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар