Срамежлив не винаги означава смотан!

Ти лайф за Лекува

Не притискайте срамежливото дете да се променя – да излиза с приятели, да разговаря със съседите или да участва в конкурси по красота

Вашето нетърпение ще засили неговата тревожност и несигурност в себе си.

Обсъждайте социалните му умения. Ако той например не може да говори пред целия клас, стигнете заедно до причините. Дали се притеснява, че ще се изложи, или го смущава, че всички погледи са вперени в него. Когато установите причината, с разумни доводи опитайте да окуражите тийна да се изправи срещу страха си и стъпка по стъпка да го преодолее. Може би, ако държи в ръка някакъв предмет, или пък ако се научи да говори, без да гледа в съучениците си, ще се справи с това притеснение.

Обърнете му внимание на езика на тялото. Хората, които се притесняват, се пипат твърде често по лицето, сякаш да го скрият, въртят кичур коса и повдигат високо раменете си. Ако тийнът опита да премахне из-дайническите жестове на срамежливостта, ще изглежда по-уверен и другите ще подхождат към него с повече внимание и уважение.

За да се социализира порасналото дете, е добре да започне с малки стъпки

Кратки и неангажиращи разговори с продавачката или съседката са едно чудесно начало. След това може да покани на кино съученик или съученичка. После му помогнете да организира скромно парти у вас – нещо като двама-трима съученици, пица и игри.

Имайте предвид, че често се случва срамежливите тийнейджъри да пият много на партита, за да се освободят от бариерите си. Алкохолът наистина им помага в момента, но не лекува „болестта“. Обяснете това на детето си и му предложете да направи малко физически упражнения преди купона. Спортът успокоява и повдига самочувствието.

Обикновено срамежливите хора имат силно развито въображение. Мотивирайте сина или дъщеря си да го използва – преди среща да си представя само чудесни сценарии как ще протече тя. Всячески окуражавайте тийна да мисли позитивно.

Вие също останете от светлата страна на мислите си и повярвайте във вашето дете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар