Как да смелите най-вкусната и лесна за готвене кайма у дома?

Ти лайф за Лекува

Рецептите с кайма са толкова много, че всеки ден от годината може да готвите различна манджа, без да се повтаряте


При това не само от свинска, телешка или смес, но и от пилешка, дивечова или рибна кайма. Освен кюфтета, котлети, кебапчета и рула, със смляното месо стават интересни баници, запеканки, суфлета, воловани.

Домашно приготвената кайма е за предпочитане пред купешката, дори да са ви я смлели пред очите в магазина. Вкъщи може да смесвате меса в различни пропорции, да експериментирате с вкусове. За да блеснете, трябва да знаете някои тънкости.

В комбинирането на различни видове месо е тайната на добрия вкус на ястията от кайма. За да придаде сочност на телешката или говеждата кайма, свинското се прибавя към нея в съотношение 1 към 2,5. А за да стане свинската кайма по-лека и питателна, към нея се добавя телешка в съотношение 3 към 1. Пилешка и пуешка кайма в пропорция 1 към 3 правят телешката по-въздушна.

За говежда и телешка кайма най-подходящо е месото от бонфилето, плешката и гърдите, за свинска -от бута, плешката и врата, за овнешка или агнешка -от бута и филето. За птича кайма най-добро е месото от гърдите и бутчетата, без кожата.

Преди смилане не е препоръчително да отстранявате мазнината от свинското, телешкото и агнешкото, с нея каймата става по-мека

Вкъщи месото може да смелите в месомелачка или блендер. Ако искате ястието да е по-фино, смелете каймата два пъти. Важно е да я омесите хубаво с ръце, за да се обогати с въздух и да стане пухкава. Може да добавите в нея счукан лед и отново да я смелите, за да й придадете въздушна текстура.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар