3 грешки, които прекалено влюбените жени допускат

Ти лайф за Лекува

Прекалено влюбените жени забравят за себе си, когато открият обекта на своята любов


Това са три грешки, които правят влюбените жени, и заради които те по-често изглеждат глупави.

Работите вместо него

Прекалено влюбените жени са готови да се натоварят дори с мъжки задължения вкъщи само и само на любимия да му е комфортно. Той да им помогне и в т.нар. женски им се струва недопустимо.

Всеки семеен психолог ще ви посъветва още когато се събирате да живеете заедно, да се договорите кой какви домакински работи поема. Така няма да стигнете до положението вие да шетате, а той да се излежава на дивана.

Още по-недалновидно е заради препалената си влюбеност да свикнете мъжа, че поемате вместо него дори част от служебната му работа, която си носи вкъщи. Естествено, че ще му помагате, когато се налага. Но ако ви помоли, не се натискайте сами, за да не го лишавате от самочувствието на герой и победител.

Плащате вместо него

Доста коварен е този навик на прекалено влюбените жени, защото силният пол схваща портфейла като продължение на мъжкото си достойнство. Вие си мислите, че показвате колко го обичате, понеже не жалите пари. А той не се ласкае от щедростта ви, обижда се. Особено пък ако не е в състояние да отвърне със същото. Спрете се и помнете: мъжът трябва да живее с убежданието, че финансово връзката се крепи на неговите доходи.

Правите се на това, което не сте

Любим подход на влюбената жена е да се влюби и в интересите на мъжа. Изобщо не си падате по футбол, обаче сядате да гледате мач с него. Четете, за да се просветите и да можете да кажете нещо умно или поне да не задавате глупави въпроси.

Дотук добре, защото общите интереси сближават. Само че внимавайте да не заприличате на лепка, която не оставя на мъжа си дори милиметър лична територия. Той пак ще го сметне за посегателство върху свободата си. А понеже ви обича, ще реши, че в отговор трябва да споделя вашите страсти. Но да сте влюбени не значи да сте еднакви.

Обикновено тези грешки и други подобни жените правят несъзнателно-от безпаметна влюбеност, а не от стремеж да привържат партньора към себе си

Или пък от страх да не го загубят (това е съвсем друга мотивация, макар че признаците често съвпадат). Когато обаче осъзнаят последствията и не ги харесат, започват да обвиняват мъжа.

Даже преживят по-драматично новоосъзнатите негови слабости и лоши навици. Това е естествено – обожанието и идеализацията винаги водят до по-силно разочарование отколкото трезвата преценка. Като прибавим и че дори най-влюбената и най-обичана жена не може цял живот да пренебрегва собствената си личност, своите нужди и желания, конфликтите стават неизбежни.

Затова съветът на семейните терапевти е да забравите, че любовта е сляпа. Това няма да я направи по-слаба. Напротив, когато съзнавате и слабостите на партньора си, ще можете да го обичате заедно с тях и връзката ви ще бъде много по-силна.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар