Маски, водни процедури и гимнастика връщат еластичността на кожата (РЕЦЕПТИ)

Ти лайф за Лекува

Често жените си мислят, че с възрастта еластичността на кожата се губи безвъзвратно

Това не е съвсем вярно. Дори и на 25 лицето може да не изглежда свежо, ако за него не се полагат нужните грижи. А на 40 да е опънато като на тийнейджърка, ако стопанката му е отговорна към красотата си. Кожата както може да изгуби еластичността си още на младини, така и може да се поддържа тонизирана и стегната. Достатъчно е да знаете как.

С гимнастика

Физическата активност не се отразява само на килограмите, а и на свежестта на кожата. С упражнения се засилва кръвообращението в мускулите, но и в кожата. Това означава, че се увеличава притокът на кислород и на хранителни вещества към клетките.

Има още едно ефективно, но за съжаление малко използвано средство за връщане на еластичността на кожата – фейс аеробиката. Основното й предимство е, че може да я правите навсякъде и по всяко време.

• За еластичност на шията и срещу двойна брадичка изправете гръб, изнесете главата назад и погледнете към тавана. Стиснете устни и започнете да правите дъвкателни движения, така че мускулите на шията да работят ефективно. Повтаряйте в продължение поне на 20 секунди.
• Със сила приберете бузите навътре, задръжте в това положение 10 секунди, а след това ги издуйте и задръжте така още 10 секунди. Повторете 10 пъти.

• Гледайте право напред, а устните стиснете. Усмихнете се широко, без да ги разтваряте. Задръжте 5 секунди. След това съберете устни напред за целувка. Отново задръжте 5 секунди. Повторете 10 пъти.

• За еластичност на кожата по челото съберете вежди и се намръщете силно. Широко отворете очи и повдигнете вежди колкото може по-високо. Повторете 5-10 пъти.

• За очния контур дръжте главата неподвижно и започнете да повдигате и отпускате поглед. Повторете 10 пъти. След това направете същото, но вляво и вдясно.

С водни процедури

Контрастният душ е изключително ефективен за кожата, от него тя става по-мека, свежа и еластична. Редувайте топла и студена струя поне 5 пъти по 30 секунди. Ще засилите ефекта, ако по времена процедурата масажирате тялото с четка със средна твърдост. След месец ще се изненадате от резултата. След душа трябва добра да овлажните кожата или с растителни масла, или с лек хидратиращ лосион.

С маски

Когато кожата започне да повяхва, може да забавите процеса с маски за подобряване на нейната еластичност. Те допълнително я подхранват и защитават. Домашните са не по-малко ефикасни от купените. Само помнете, че ако маската не е специално за очния контур, никога не я нанасяйте под очите, за да не се получи обратният ефект.

• Зехтинът е известен с подхранващите си свойства. За известно време заместете крема си с него и ще усетите значително подобрение в състоянието на кожата.

• Маска от по 1 с.л. овесени ядки, мед и мляко освежава бързо кожата, особено ако я комбинирате с лек масаж.

• Желатинът е отличен помощник за връщане на еластичността. Залейте 15 г с чаша вода, оставете да набъбне. Добавете по 1 ч.л. лимонов сок и глицерин. Нанесете на лицето и шията и дръжте 15 минути.

• Отличен ефект има маската от 1 жълтък, 1 с.л. растително масло (кайсиево, бадемово, сусамово или от гроздови семки) и 1 ч.л. мед. Добре разбъркайте и нанесете на лицето и шията.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар